Βασίλης Ευθυμίου στο evima.gr: Η κυβέρνηση αφουγκράζεται τα προβλήματα μας μα πρέπει να γίνει κάτι παραπάνω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βασίλης Ευθυμίου στο evima.gr: Η κυβέρνηση αφουγκράζεται τα προβλήματα μας μα πρέπει να γίνει κάτι παραπάνω

Όπως τονίζει ο κος Ευθυμίου, πρόεδρος του σωματείου εστίασης Εύβοιας «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ, η ανακοίνωση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για την επιδότηση με -40% σε όσους επιλέξουν μετατροπή συμβάσεων ημιαπασχόλησης σε πλήρους απασχόλησης είναι βήμα προς τον εξορθολογισμό του κλάδου

Σε εκτενή σχολιασμό επί των μέτρων που ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ, προχώρησε μέσω του evima.gr o πρόεδρος του σωματείου εστίασης Εύβοιας «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ», Βασίλης Ευθυμίου.

Όπως τονίζει ο κος Ευθυμίου, η ανακοίνωση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για την επιδότηση με -40% σε όσους επιλέξουν την μετατροπή των συμβάσεων ημιαπασχόλησης σε πλήρους απασχόλησης είναι ένα βήμα προς τον εξορθολογισμό του κλάδου που, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά “με συνέπεια υπηρέτησε ο φορέας μας από την πρώτη στιγμή της ύπαρξης του”.

Μάλιστα προσθέτει πως αυτό ήταν και το κρίσιμο ζήτημα που αναλύθηκε στην συνάντηση της ομάδας εργασίας της estiasigreece στις αρχές Ιουνίου, με τον κ. Χατζηδάκη και τον κ. Πετραλιά στην οποία ήταν και ο ίδιος παρόν.

Τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν στην ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό ,επιδοτούν κυρίως συνταξιούχους και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, παρατηρεί ο κος Ευθυμίου.

“Και καλώς τους επιδοτεί γιατί πλήττονται. Δεν ακούσαμε όμως στερευμένα μέτρα για την μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις για δε την εστίαση ακούσαμε μόνο την παράταση του μεσαίου συντελεστή μέχρι τον Ιούνιο του 2023”, αντιπαραβάλει υπογραμμίζοντας πως η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος που είχε ζητήσει ο κλάδος συνδέθηκε με την αύξηση των θέσεων εργασίας κάτι το οποίο είναι λάθος από την στιγμή που δεν έχουμε κανονικές συνθήκες ανάπτυξης και ευημερίας.

Στο δε μέτρο της μείωσης του -50% σε όσους μετατρέψουν την ημιαπασχόληση σε πλήρη απασχόληση ,χθες κιόλας μπήκαν αστερίσκοι και κοφτές οι οποίοι θα πρέπει να συζητηθούν με το Υπουργείο για να αφαιρεθούν, δηλώνει συνοψίζοντας πως χρειάζονται στοχευμένες πολιτικές εξορθολογισμού ,που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος ενώ επιπρόσθετα τα μέτρα στήριξης που ανακοινώνονται για το σύνολο της κοινωνίας θα πρέπει να κατανέμονται με τρόπο κοινωνικά δίκαιο ,στηρίζοντας τις μικρές επιχειρήσεις.

Όπως συνοψίζει,  η κυβέρνηση δείχνει να αφουγκράζεται το πρόβλημα και την αγωνία όλου του κλάδου κάνοντας ένα βήμα μπροστά στον εξορθολογισμό του χρειάζεται όμως να γίνει κάτι παραπάνω για να βοηθήσει πραγματικά.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

Tartis campaign
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ