Θανάσης Ζεμπίλης: “Η δημόσια δωρεάν παιδεία είναι πυλώνας της εκπαιδευτικής μας πολιτικής”

Ο βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης παρέστη σήμερα το πρωί στον καθιερωμένο Αγιασμό του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. 

Ο κ. Ζεμπίλης, αφού ευχήθηκε πρώτα στους καθηγητές και τους μαθητές για το σχολικό έτος που ξεκινά,  στην συνέχεια εξέφρασε την συγκίνηση του που βρέθηκε ξανά σε αυτόν τον χώρο εννέα χρόνια μετά τον αγιασμό και τα εγκαίνια της νέας σχολικής πτέρυγας το 2010.

Μάλιστα, με ιδιαίτερη χαρά διαπίστωσε ότι οι εγκαταστάσεις του σχολείου διατηρούνται ακόμα σε εξαιρετική κατάσταση, χάρη στην προσοχή των μαθητών και την φροντίδα του προσωπικού. Αμέσως μετά τόνισε ότι η δημόσια δωρεάν παιδεία είναι πυλώνας της εκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης, καθώς το δημόσιο σχολείο και το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο αποτελούν τα ζωντανά κύτταρα αναπαραγωγής και καλλιέργειας της εθνικής μας συνείδησης. Για τον λόγο αυτό η πολιτεία καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την βελτίωση της  ποιότητας των παρεχόμενων σπουδών, ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις της ψηφιακής εποχής και ενός άκρως ανταγωνιστικού κόσμου.

Επιπλέον, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή για την πόλη της Χαλκίδας, η οποία γέμισε με τα χαμόγελα, τις ελπίδες, τις προσδοκίες και τις αγωνίες των μαθητών που βρίσκονται μπροστά σε μια νέα αφετηρία.

Ευχήθηκε να μπορέσουν να διατηρήσουν σε όλη τους την ζωή το σημερινό τους χαμόγελο και την αισιοδοξία. Κλείνοντας, έδωσε για μια ακόμα φορά τις ευχές τους στους καθηγητές, τους μαθητές, τους γονείς και το βοηθητικό προσωπικό του σχολείου για μια καλή, δημιουργική και εποικοδομητική σχολική χρονιά, με υγεία, αισιοδοξία και δύναμη.