Υπάλληλοι Βουλής: Διεκδικούν αναδρομικά επιδόματα και δώρα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπάλληλοι Βουλής: Διεκδικούν αναδρομικά επιδόματα και δώρα

Στον χορό της διεκδίκησης αναδρομικών και δώρων μπαίνουν και οι υπάλληλοι της Βουλής, σε αντίστοιχη λογική με το σύνολο των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα μετά τις πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις που άνοιξαν το δρόμο.

Οι περίπου 1.100 υπάλληλοι διεκδικούν επιδόματα αδείας, δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα από το 2013 μέχρι και σήμερα, χαρακτηρίζοντας δίκαιο το αίτημα τους, καθώς δεν έχουν κανένα απολύτως προνόμιο, μετά την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Βουλής απέστειλε σε όλους τους εργαζόμενους του κοινοβουλίου την σχετική φόρμα για συμπλήρωση. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι εάν το αίτημα δεν ικανοποιηθεί από την διοίκηση της Βουλής τότε θα ακολουθήσουν δικαστικές προσφυγές με τον Σύλλογο να αναλαμβάνει τα σχετικά έξοδα.

Πέρα από τους μόνιμους, η αίτηση αφορά και τους συμβασιούχους και τους μετακλητούς, δηλαδή 2.000 εργαζόμενους στο σύνολό τους.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την έναρξη της μνημονιακής περιόδου οι υπάλληλοι της Βουλής στοχοποιήθηκαν ως το αντιπροσωπευτικότερο παράδειγμα των προνομιούχων του δημοσίου καθώς λάμβαναν συνολικά δεκαέξι μισθούς.

Βέβαια, το τελευταίο διάστημα με κινήσεις, όπως πληρωμή υπερωριών πέραν των προβλεπόμενων, επιδόματα και άλλα στο τέλος της χρονιάς, οι μισθοί αυξάνονται σε 12.

Πάντως, στελέχη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού επισημαίνουν ότι οι μετακλητοί που απασχολούνται στο κόμμα δήλωσαν εξαρχής ότι παραιτούνται από κάθε αναδρομική διεκδίκηση.
Πηγή-aftodioikisi.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr