Κύμη-Άστραψε και βρόντηξε ο Δημήτρης Πόγκας κατά του Δημήτρη Θωμά-Τι αναφέρει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κύμη-Άστραψε και βρόντηξε ο Δημήτρης Πόγκας κατά του Δημήτρη Θωμά-Τι αναφέρει

Άστραψε και βρόντηξε το μέλος της Κοινότητας Κύμης Δημήτρης Πόγκας, κατά του πρώην δημάρχου Δημήτρη Θωμά και την απόφασή του να καταψηφίσει την πρόταση για δημιουργία κτιρίου στο οικόπεδο του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού της πόλης, στο οποίο θα στεγάζονταν οι υπηρεσίες του Δήμου και θα δημιουργούνταν αίθουσα συνεδρίων για τις ανάγκες του Ινστιτούτου Γ.Παπανικολάου, καθώς και υπόγειο γκαράζ για την εξυπηρέτηση επισκεπτών και κατοίκων.

Δείτε τι αναφέρει στην ανακοίνωση 

Όλοι ξέρουμε το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής για δημιουργία κτιρίου στο οικόπεδο του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού της πόλης μας, στο οποίο θα στεγαστούν οι υπηρεσίες του Δήμου και θα δημιουργηθεί αίθουσα συνεδρίων για τις ανάγκες του Ινστιτούτου Γ.Παπανικολάου, καθώς και υπόγειο γκαράζ για την εξυπηρέτηση επισκεπτών και κατοίκων.

Ήδη προχωρούν οι ενέργειες για την απόκτηση της κυριότητας του χώρου από το Δήμο και ετοιμάζονται οι απαραίτητες μελέτες. Για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, ο Δήμαρχος παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 16ης Οκτωβρίου πρόταση για αλλαγή των όρων δόμησης, ώστε να ολοκληρωθούν οι μελέτες.

Όμως, ο Κουμιώτης (;) πρ. Δήμαρχος Δημ.Θωμάς καταψήφισε την πρόταση με γελοίες δικαιολογίες του τύπου “φέρτε πρώτα την οριστική μελέτη”, “γιατί βιάζεστε;”, “φέρτε μελέτη για την αξιοποίηση του κτιρίου του σημερινού Δημαρχείου και του σπιτιού του Παπανικολάου” και άλλα τέτοια. Και τελικά καταψήφισε την πρόταση. Τι έκρυβαν, όμως αυτές οι δικαιολογίες; Μα την προσπάθειά του να ματαιώσει το έργο και να κατηγορεί στη συνέχεια τη Δημοτική Αρχή ότι “δεν κάνει τίποτα για την Κύμη”. Δεν με εξέπληξε καθόλου. αυτό, γιατί είναι γνωστή η τακτική και οι μέθοδοι του ανθρώπου. Δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο εκτός από εκείνα που εξυπηρετούν τις δικές του επιδιώξεις και τα σχέδιά του.

Έτσι πούλησε και την Κύμη με τον Καλλικράτη και στη συνέχεια έκλαιγε με κροκοδείλια δάκρυα. Εκείνο που με εξέπληξε ήταν η στάση των υπόλοιπων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, που ακολούθησαν και συντάχθηκαν απόλυτα με τον πρ.Δήμαρχο καταψηφίζοντας κι’ αυτοί την πρόταση. Είναι οι ίδιοι, που προεκλογικά, δημόσια και ιδιωτικά, καταφέρονταν εναντίον του για τα πεπραγμένα του και εξόρκιζαν μετά βδελυγμίας κάθε σκέψη συνεργασίας μαζί του. Ακούστηκε μάλιστα και το “δεν χρειάζεται η Κύμη νέο Δημαρχείο, να γίνει στο Αλιβέρι που είναι η έδρα του Δήμου” και “άλλωστε στην Κύμη υπάρχουν 5-6 υπάλληλοι του Δήμου”.

Αυτά είναι τα πρώτα αποτελέσματα της προσπάθειας του ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει ερείσματα στην τοπική αυτοδιοίκηση, δίνοντας με το νόμο στην αντιπολίτευση δικαιώματα που δεν της δίνουν οι πολίτες. Αναρωτιέμαι αν κάποιος απ’ αυτούς είχε πάρει μια καρέκλα, όχι κομματική, αλλά στο Δήμο, θα έκανε τα ίδια; Πολύ αμφιβάλλω. Είναι εύκολο να φανταστεί κανείς τη συνέχεια. Δεν θα μπορεί ο Δήμαρχος να περάσει τίποτα. Κι από πάνω θα κατηγορείται γι’ αυτό. Ευτυχώς, όμως που με τις αμαρτίες του παρελθόντος έχει ήδη ασχοληθεί η Δικαιοσύνη, γιατί διαφορετικά, η σημερινή πλειοψηφία του Δ.Σ. θα τις έθαβε στο όνομα της “αλληλεγγύης των δυνάμεων της αριστεράς και της προόδου”!!!! Για να δούμε τώρα ποιά θα είναι η αντίδραση του προέδρου της Κοινότητας Κύμης, που δήθεν κόπτεται για την πατρίδα του και ζητάει συνεργασία για το καλό της, αλλά απουσίαζε από το Δ.Σ. και ο εκπρόσωπός του καταψήφισε και αυτός την πρόταση. Αυτή δυστυχώς είναι σήμερα η κατάσταση και πολύ φοβάμαι ότι έχουμε να δούμε πολλά ακόμη στο μέλλον. Πολλοί θα βγάλουν τα απωθημένα τους απέναντι στην Κύμη…….. Γι’ αυτό, για να χρησιμοποιήσω μια προσφιλή έκφραση του προέδρου, “Κουμιώτες γρηγορείτε” ,

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΓΚΑΣ

Μέλος του Συμβουλίου της Κοινότητας Κύμης

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr