Βασίλης Καθαροσπόρης: “ Η ημιμάθεια για βασικά ζητήματα του συμβουλίου είναι χειρότερη της αμάθειας”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασίλης Καθαροσπόρης: “ Η ημιμάθεια για βασικά ζητήματα του συμβουλίου είναι χειρότερη της αμάθειας”

Το ζήτημα του ΦΟΣΔΑ (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) Στερεάς Ελλάδας συζητήθηκε την Τετάρτη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων με αφορμή τον ορισμό εκπροσώπου στο διοικητικό συμβούλιο του φορέα.

O επικεφαλής της παράταξης ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ Βασίλης Καθαροσπόρης λαμβάνοντας το λόγο επισήμανε, πως ο φορέας κατόρθωσε να εξασφαλίσει την κατασκευή ΜΕΑ (Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων) στα όρια του Δήμου Χαλκιδέων, ένα έργο που θα δώσει πνοή στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή για τις επόμενες δεκαετίες. «Με την κατασκευή ΜΕΑ εντός των ορίων του Δήμου Χαλκιδέων πολλαπλασιάζεται το οικονομικό και περιβαλλοντικό όφελος του Δήμου» ανέφερε ο Βασίλης Καθαροσπόρης.

Ταυτόχρονα, ο επικεφαλής έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας, ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αδρανήσουν από αυτή την κατεύθυνση της ΜΕΑ και να μετακυλήσουν σε διαφορετική. «Αν αλλάξουμε κατεύθυνση σημαίνει, πως κινούμαστε προς τη λύση του ΣΔΙΤ( Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα). Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει τετραπλασιασμό των τελών αποκομιδής απορριμμάτων με το κόστος να επιβαρύνει το δημότη» υπογράμμισε ο Βασίλης Καθαροσπόρης.

Απαντώντας στη λανθασμένη τοποθέτηση του προέδρου του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων, ο Βασίλης Καθαροσπόρης επισήμανε, πως κάθε ισχυρισμός που ακούγεται ενώπιον του σώματος χρειάζεται να έχει και την ανάλογη βάση και δεν μπορεί ο καθένας να υποστηρίζει ο,τι θεωρεί χωρίς αποδείξεις. “ Υπάρχει ολόκληρος μηχανισμός, ο οποίος ελέγχει την κοστολόγηση των απορριμμάτων, ο οποίος υποστηρίζεται και από ψηφιακά μέσα. Στο τέλος της ημέρας γνωρίζουμε ακριβώς τους τόνους απορριμάτων που παραδίδουμε στο ΧΥΤΑ και το κόστος τους. Καλό είναι να προσέχουμε τι ισχυριζόμαστε. Ο Φορέας αποτελείται από τους Δήμους της Περιφέρειας και μάλιστα μεγαλομέτοχος είναι ο Δήμος Χαλκιδέων. Δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι ο ΦΟΣΔΑ “κλέβει” το Δήμο” ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr