Συγχαρητήρια επιστολή Δημάρχου Χαλκιδέων για εκλογή π. Φιλόθεου ως Επισκόπου Ωρεών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγχαρητήρια επιστολή Δημάρχου Χαλκιδέων για εκλογή π. Φιλόθεου ως Επισκόπου Ωρεών

Με αφορμή την εκλογή του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος π. Φιλόθεου Θεοχάρη στη θέση του Βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών , με τον τίτλο του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Ελένη Βάκα απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, προκειμένου να διαβιβαστεί στον νεοεκλεγέντα Επίσκοπο και στην Ιερά Σύνοδο.
Στην επιστολή της η Δήμαρχος αναφέρει:

“Θεοφιλέστατε Επίσκοπε Ωρεών κ.κ. Φιλόθεε,

Ο Δήμος Χαλκιδέων σας απευθύνει τις εκ βαθέων προσρήσεις κι ευχές για την ανάδειξη σας εις το αξίωμα του Βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, εκ της Θέσεως του Αρχιγραμματέως.
Η προαγωγή σας στη Θέση αυτή τιμά την τοπική μας Εκκλησία, την οποία τόσα χρόνια υπηρετήσατε με ζήλο και αγάπη, εκ της θέσεως του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου. Είμαστε βέβαιοι, ότι ο πνευματικός πλούτος, η ψυχική ευγένεια, η άοκνη δράση και η εκκλησιαστική σας εμπειρία θα σας αναδείξει άξιον Ιεράρχη της Εκκλησίας μας.
Ως Δήμαρχος, εύχομαι ολόψυχα την από Θεού ενίσχυση και σκέπη για το τόσο σημαντικό πνευματικό, κοινωνικό και ποιμαντορικό έργο, το οποίο από σήμερα αναλαμβάνετε. Ο Θεός να σας χαρίζει έτη πολλά κι ευλογημένα, γεμάτα υγεία και δύναμη με τις πρεσβείες της Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής Προστάτιδος και Πολιούχου της Πόλεως μας”.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr