Συνάντηση για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας TEBA/FEAD- Τι δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας TEBA/FEAD- Τι δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης

Συνάντηση εργασίας και ενημέρωσης των εταίρων της Κοινωνικής Σύμπραξης Εύβοιας, σχετικά με την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας TEBA/FEAD, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Π. Ε. Εύβοιας.

Η Π. Ε. Εύβοιας  είναι ο Επικεφαλής Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης για την υλοποίηση των δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής , για το ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD) και εταίροι είναι οι Δήμοι Χαλκιδέων, Διρφύων – Μεσσαπίων, Ερετρίας, Ιστιαίας –Αιδηψού, Καρύστου, Κύμης – Αλιβερίου, Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ Αννας, Σκύρου και η Ιερά Μητρόπολης Χαλκίδας.

Η συνάντηση αφορούσε το συντονισμό των επόμενων ενεργειών για την υλοποίηση των δράσεων του προγράμματος και τον από κοινού καθορισμό των επικείμενων διανομών, στην Π. Ε. Εύβοιας.

Ο τρίτος κύκλος του προγράμματος αναμένεται να ξεπεράσει σε προϋπολογισμό για την Εύβοια τα 3.000.000€ με άμεσα ωφελούμενους περισσότερους από 10.000 δικαιούχους. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι από τις πρώτες Περιφέρειες της Χώρας, οι οποίες έχουν προχωρήσει σε συμβασιοποίηση του έργου προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι παραδόσεις.

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π. Ε. Εύβοιας,  Γιώργος Κελαϊδίτης, τόνισε ότι:

«Η Κοινωνική Σύμπραξη Εύβοιας οφείλει, με τη συνδρομή και τη στενή συνεργασία όλων των εταίρων, όχι απλώς να επιτύχει τη μέγιστη δυνατή απορρόφηση και διαχείριση του προγράμματος αλλά και να βρίσκεται μέσα σε εκείνες που θα διεκδικήσουν ακόμα περισσότερους πόρους στην επόμενη πρόσκληση.  Το μυαλό και η καρδιά μας θα πρέπει να είναι δίπλα στους συμπολίτες μας, μεριμνώντας αδιάκοπα στο πως θα μπορέσουμε να τους προσφέρουμε ανακούφιση στις δυσκολίες τις οποίες καθημερινά, αθόρυβα και με αξιοπρέπεια αντιμετωπίζουν.»

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr