Χρήστος Παγώνης: Κοιτάμε τους πολίτες στα μάτια-Δεν κρυβόμαστε και δεν λειτουργούμε κατόπιν κομματικών εντολών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρήστος Παγώνης: Κοιτάμε τους πολίτες στα μάτια-Δεν κρυβόμαστε και δεν λειτουργούμε κατόπιν κομματικών εντολών

Να στείλουν σαφές μήνυμα ότι πρέπει να μπει τέλος στην αντίληψη της κομματικής εντολής, των κομματικών υποψηφιοτήτων και της λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης ως παράρτημα ενός κόμματος παρότρυνε τους πολίτες ο Χρήστος Παγώνης, επικεφαλής του συνδυασμού «Γέφυρα Προόδου και Ελπίδας». Ενόψει της δεύτερης Κυριακής των εκλογών, υπογράμμισε ότι το σημαντικό είναι να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που τους δίνεται και να αποφασίσουν αν επιλέγουν μία διαφορετική αντίληψη που υποστηρίζει την αδέσμευτη, ακομμάτιστη και λειτουργική τοπική αυτοδιοίκηση που αγωνίζεται και διεκδικεί λύσεις προς όφελος του τόπου και του συνόλου και όχι προς την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων. Δεν παρέλειψε δε να ευχαριστήσει όλους τους αξιόλογους συνεργάτες του και ιδιαίτερα εκείνους που έμειναν εκτός, εξαιτίας τους εκλογικού συστήματος, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι θα συνεχίσουν να είναι μαζί προσφέροντας τη βοήθειά τους και τη γνώση τους σε ό, τι χρειαστεί ο Δήμος.
Σε συνέντευξή του στο Ράδιο Ένα ο Χρήστος Παγώνης απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφέρθηκε στη συνυποψήφιά του κα Βάκα Έλενα λέγοντας πως η παράταξη της οποίας ηγείται είναι υποταγμένη σε κομματικά κριτήρια και κινείται στη λογική της ενασχόλησης με την τοπική αυτοδιοίκηση, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα συγκεκριμένο κομματικό προφίλ που θα συμβάλλει στην περαιτέρω προσωπική πολιτική εξέλιξη. Αντιθέτως, πρόσθεσε, ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή επέλεξε να συνεργαστεί με μία ομάδα ανθρώπων που αν και προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους εντούτοις έχουν ένα κοινό που τους ενώνει και που δεν είναι άλλο από το πραγματικό, αποδεδειγμένα ,ενδιαφέρον για το καλό του τόπου.
Ο Χρήστος Παγώνης επεσήμανε και το γεγονός ότι προκαλεί εντύπωση η απουσία της συνυποψήφιάς του από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, λέγοντας ότι ενδεχομένως κρύβεται για να μην μπει στη βάσανο των ερωτήσεων και αναγκαστεί να δώσει απαντήσεις και διευκρινήσεις για σοβαρά ζητήματα. Βέβαια-όπως είπε- για τη στάση της αυτή θα κριθεί από τους πολίτες, οι οποίοι μπορούν να αξιολογήσουν και τη δική του στάση, καθώς δεν έχει διστάσει να μιλήσει ανοιχτά και να αντιπαρατεθεί με του συνυποψηφίους του για όσα έχει να παρουσιάσει ως έργο η παρούσα Δημοτική Αρχή , αλλά και για όσα έχουν προγραμματίσει την επόμενη δημοτική περίοδο, βάσει των οποίων οι δημότες θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
Εξέφρασε, επίσης, την πεποίθηση ότι οι πολίτες θα αποφασίσουν με βάση το πραγματικό έργο και θα τους δώσουν τη δυνατότητα να κόψουν πρώτοι το νήμα την Κυριακή των εκλογών στη βάση των συμπράξεων και των συνεργασιών που απαιτούνται για να μην οδηγηθεί ο Δήμος σε τέλμα και πισωγύρισμα και για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν το όραμά τους για τη δημιουργία ενός διαφορετικού περιβάλλοντος, που θα φέρει ανάπτυξη και πρόοδο. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν έχει έρθει σε συνεννόηση με κανέναν επικεφαλής συνδυασμού και επανέλαβε τη δήλωσή του ότι δηλαδή απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και στους υποψηφίους των άλλων συνδυασμών, ζητώντας να τους ψηφίσουν, αφού λάβουν υπόψιν το μέχρι σήμερα αποτέλεσμα της έντιμης και υπεύθυνης διαχείρισης όλων των υποθέσεων του Δήμου, που οδήγησε σε σειρά σημαντικών έργων υποδομής.
Σε ό, τι αφορά τα περί διαπλοκής και συμφερόντων που είχαν ακουστεί καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο ο Χρήστος Παγώνης ανέφερε, όπως είχε άλλωστε πει ξανά, ότι δεν έχει καμία σχέση με διαπλοκές, είναι απόλυτα έντιμος και δεν έχει δίπλα του κανέναν άνθρωπο που να έχει συμφέρον και προσωπικό όφελος. Ήταν δε κατηγορηματικός στην απόφασή του να μην έχει καμία συνδιαλλαγή με πρόσωπα που αντιπροσωπεύουν γκρίζα φαινόμενα του παρελθόντος, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά, ότι θα πρέπει η «ταφόπλακα» σε τέτοιου είδους πρακτικές να είναι αμετάκλητη και οριστική. Συγκεκριμένα είπε: «Όσοι ασχολούνται με τη δημόσια ζωή, αν είναι ανακριβείς και ανεύθυνοι και αποφεύγουν να μιλήσουν ανοιχτά όταν τους προσκαλούνε θα πρέπει να πληρώνουν πολιτικά. Θα πρέπει να κριθούν από τους πολίτες και να λάβουν τη θέση που τους αξίζει». Σε ό, τι τον αφορά επεσήμανε ότι στόχος του ήταν και είναι να προστατεύσει τα συμφέροντα του Δήμου και την οικονομική διαχείριση και αυτό έπραξε, έχοντας εμποδίσει να συμβεί το αντίθετο στις περιπτώσεις που το διαπίστωνε.
Ως ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα βάσει του οποίου μπορούν οι δημότες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους ανέφερε το θέμα της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας υπενθυμίζοντας την ανεύθυνη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της κας Βάκα, όταν αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επιχειρώντας να υπονομεύσουν την οποιαδήποτε προσπάθεια κατέβαλε η Δημοτική Αρχή για τη δρομολόγηση του έργου, φθάνοντας στο σημείο να υποδείξουν στον κ. Γουρνή από το Ληλάντιο να υποβάλει ένσταση με αποτέλεσμα να καθυστερήσει το έργο για έξι μήνες μέχρι να κριθεί η νομιμότητά του. «Ποιος σχεδιάζει, είπε, προγραμματίζει και έχει υπεύθυνο λόγο και ποιος υπονομεύει την αναπτυξιακή πορεία του τόπου φαίνεται από τις πράξεις του».
Ο Χρήστος Παγώνης συγκρίνοντας το πρόγραμμα της κας Βάκα που ανακοινώθηκε μετά τη δική του παρότρυνση το χαρακτήρισε ως κατάλογο έκθεσης κλεμμένων ιδεών και επιγραμματική αντιγραφή του δικού του κοστολογημένου προγράμματος, το οποίο εδώ και πολύ καιρό έχει ανακοινωθεί, μοιραστεί και αφορά στα επόμενα έργα που αναμένεται να αλλάξουν τελείως την εικόνα του Καλλικρατικού Δήμου Χαλκιδέων.
Για μία ακόμα φορά κάλεσε τους ψηφοφόρους να δουν και να συγκρίνουν το έργο της Δημοτικής Αρχής για το οποίο- όπως επεσήμανε- είναι περήφανος και του δίνει τη δυνατότητα να κοιτάει στα μάτια όλους τους συμπολίτες του αλλά και το σχέδιο και όραμα για τα επόμενα χρόνια.
Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο αναβαθμίσεων, αναπλάσεων, των υποδομών με εξασφαλισμένες πιστώσεις 80 εκ ευρώ για την εκτέλεση έργων που βρίσκονται στη διαδικασία της δημοπράτησης, για το νοικοκύρεμα του Δήμου που σε περίοδο οικονομικής κρίσης μπόρεσε να κρατήσει ζωντανό, σε αντίξοες συνθήκες και δίνοντας καθημερινές μάχες, αποπληρώνοντας οφειλές 4 εκ ευρώ που αφορούσαν προηγούμενες δημοτικές περιόδους και έχοντας οικονομικό απόθεμα της τάξεως των 9 – 10 εκ ευρώ για μισθοδοσίες και λειτουργικά έξοδα και χωρίς να έχουν αυξήσει τα δημοτικά τέλη.
Το αποτέλεσμα για το οποίο είναι υπερήφανος έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Δήμος Χαλκιδέων έχει πλέον οικονομική ευρωστία που οφείλεται στη σωστή διαχείριση και στο σωστό προγραμματισμό.
Όλα αυτά ήταν μόνο η αρχή. Οι πολίτες θα πρέπει να αναγνωρίσουν την προσπάθεια που έγινε, να εμπιστευθούν τη Δημοτική Αρχή του Χρήστου Παγώνη και να δώσουν τη δυνατότητα να συνεχιστεί σε μεγαλύτερο βαθμό το σημαντικό έργο, δρομολογώντας παράλληλα λύσεις σε όλα τα θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα του πολίτη.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr