Αποφυλακίζεται σήμερα μετά από 4 μήνες, η Εύα Καϊλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποφυλακίζεται σήμερα μετά από 4 μήνες, η Εύα Καϊλή

Η Εύα Καϊλή αποφυλακίζεται σήμερα στις 11.00 ώρα Βρυξελλών, μετά από μήνες στην φυλακή για το σκάνδαλο του Qatar Gate.

Η Εύα Καϊλή αποφυλακίζεται σήμερα στις 11.00 ώρα Βρυξελλών, μετά από μήνες στην φυλακή για το σκάνδαλο του Qatar Gate.

Με τις πρώτες της δηλώσεις μετά την είδηση της αποφυλάκισής της η Εύα Καϊλή είχε πει πως θέλει να βρεθεί δίπλα στην κόρη της και πως θα συνεχίσει να παλεύει για να αποδείξει πως είναι αθώα και δεν έχει εμπλοκή με το Qatar Gate.

 

Πληροφορίες αναφέρουν πως δε θα μείνει στο ίδιο σπίτι με το σύζυγό της Φραντσέσκο Τζόρτζι ο οποίος έχει αποφυλακιστεί εδώ και μήνες.

«Αυτό που κρατάει την Εύα Καϊλή ψυχολογικά ισχυρή, είναι ότι έχει συνείδηση ότι είναι αθώα και ότι θα δώσει τη μάχη να αποδείξει αυτή την αθωότητά της», δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισής της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ενώ αναφέρθηκε και στα αποδεικτικά στοιχεία που έχει στα χέρια της για την αθωότητά της.

 

Λίγο μετά τη δίωρη συνάντηση που είχε με την Εύα Καϊλή στις φυλακές του Χάρεν στις Βρυξέλλες, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι ήταν η πρώτη φορά μετά από 4 μήνες που τη συνάντησε σε μια «φυσιολογική ψυχική κατάσταση».

«Μου θύμισε την παλιά Εύα Καϊλή», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος, τονίζοντας ότι «πέρασε πολύ δύσκολα» και υπενθυμίζοντας τη δεκαεξάωρη απομόνωσή της στο αστυνομικό τμήμα. «Η Εύα Καϊλή άντεξε και αυτό που την κρατάει ψυχολογικά ισχυρή είναι ότι έχει συνείδηση ότι είναι αθώα», ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης.

Παράλληλα, επισήμανε ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία μέσα στη δικογραφία που θεμελιώνουν χωρίς καμία αμφιβολία ότι η κ. Καϊλή θα αθωωθεί. Σημείωσε, επίσης, ότι «σεβόμαστε τη μυστικότητα της προανάκρισης και γι’ αυτό δεν διαρρέουμε στοιχεία της δικογραφίας».

«Δεν βρέθηκαν τα δακτυλικά της αποτυπώματα στις δεσμίδες χρημάτων»

Συνεχίζοντας, ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι από τα χρήματα και τα ευρήματα στην κατοικία της κ. Καϊλή και του συντρόφου της, αποδεικνύεται ότι δεν είχαν σχέση με την Εύα Καϊλή και δεν βρέθηκε κανένα δακτυλικό αποτύπωμά της σε καμία αυτοσχέδια δεσμίδα με χρήματα.

«Υπάρχουν κι άλλα πολλά αποδεικτικά στοιχεία που θα αναδείξουμε στην ανάκριση», πρόσθεσε. Ανέφερε, επίσης, ότι η κ. Καϊλή είναι αποφασισμένη να βοηθήσει στην ανάκριση «σε ό,τι γνωρίζει και για όποιους γνωρίζει. Όλα θα τα καταθέσει».

«Ένα είναι βέβαιο ότι δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ αξιοποιώντας και εκμεταλλευόμενη την πολιτική της ιδιότητα», προσέθεσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Αν δεν αθωωθεί δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα»

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, η Εύα Καϊλή ονειρεύεται την ημέρα που θα ακούσει ότι είναι αθώα. Τότε μόνο θα μπορέσει να επιστρέψει στην Ελλάδα και να δει στα μάτια τους ανθρώπους που τόσα χρόνια την εμπιστεύτηκαν και την τίμησαν με την ψήφο τους. Αν δεν αθωωθεί δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα. «Όμως, τα στοιχεία που υπάρχουν με τα καινούρια που θα έχουμε τεκμηριώνουν την αθωότητά της», ανέφερε.

«Η Εύα Καϊλή περιμένει πώς και πώς να έρθει η ώρα που θα ανοίξει η πόρτα της φυλακής και θα μπορέσει να πάει στο σπίτι και να αγκαλιάσει το παιδί της», συνέχισε ο δικηγόρος της. Δεν είναι σε θέση να πει αν έχει βρεθεί ή πότε θα βρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιολάκι, το οποίο μπορεί να βρεθεί μέσα σε μία με επτά μέρες.

«Είναι ιερές οι ημέρες του Πάσχα για εμάς τους Έλληνες. Παρακάλεσα να κάνουν προσπάθεια να είναι με την οικογένειά της τις ημέρες του Πάσχα», ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Η Εύα Καϊλή και ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι που αποφυλακίστηκε τέλη Φεβρουαρίου και βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική παρακολούθηση, θα μένουν σε χωριστές κατοικίες και «αυτό είναι κάτι το οποίο ήθελε και η κ. Καϊλή», είπε ο δικηγόρος της.

Από τη στιγμή που είπε στο παιδί της η Εύα Καϊλή ότι θα επιστρέψει από «αυτό το ταξίδι», το παιδί όποτε ακούει αεροπλάνο τρέχει να βάλει τα ρούχα του ελπίζοντας ότι θα δει τη μητέρα του, σημείωσε τέλος ο κ. Δημητρακόπουλος, ο οποίος κατέληξε λέγοντας ότι «στόχος είναι να αποδειχθεί η αθωότητα της κ. Καϊλή» και πως τα όσα έχει πει ο φερόμενος ως εγκέφαλος της υπόθεσης, Αντόνιο Παντσέρι για εκείνη, είναι «χυδαία επιχειρήματα» για να σώσει την οικογένειά του και θα αποδειχθεί ότι δεν λέει αλήθεια.
Πηγή:newsit.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr