ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκλειστικό: Πρόταση Μπένου στον πρωθυπουργό για επέκταση των έργων οδικού δικτύου σε όλη την Εύβοια

Μία πρόταση που αναμένεται να βρει σύμφωνους άπαντες καθώς όλη η Εύβοια χρειάζεται ένα νέο οδικό δίκτυο αλλά και περαιτέρω ανάπτυξη.
Αποκλειστικό: Πρόταση Μπένου στον πρωθυπουργό για επέκταση των έργων οδικού δικτύου σε όλη την Εύβοια

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά το σχέδιο ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας από το Σταύρο Μπένο. Στόχος και σκοπός είναι να ολοκληρωθούν οι μελέτες μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Η επιλογή του κ. Σταύρου Μπένου ως επικεφαλής της ομάδας για την ανασυγκρότηση της Εύβοιας έθεσε ευθύς εξαρχής ψηλά τον πήχυ των προσδοκιών. Το εγχείρημα μεγάλο, ευθέως ανάλογο της καταστροφής που συντελέσθηκε. Πρόκειται για σχέδιο όχι απλώς αποκατάστασης των πάσης φύσεως καταστροφών, αλλά ολιστικής ανασυγκρότησης της περιοχής, όπως ελέχθη χαρακτηριστικά.

Τα «έργα-φωτοδότες», όπως τα χαρακτηρίζει ο ίδιος και οι συνεργάτες του, θα συναποτελούν την ταυτότητα του προγράμματος ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας και θα φωτίζουν το μέλλον της περιοχής προσδίδοντας στους πληγωμένους πολίτες εικόνες του μέλλοντος. Τα τρία πιο φιλόδοξα αφορούν την οργάνωση του χώρου, τα ενιαία κέντρα υπηρεσιών για τους πολίτες και αυτά που ο κ. Μπένος και οι συνεργάτες του θεωρούν ότι συνδέονται με το «νέο δάσος».

Ωστόσο σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του evima.gr ο Σταύρος Μπένος έχει σκοπό να προτείνει στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έργα όπως η οδοποιία, τα αντιπλημμυρικά και τα λιμάνια να επεκταθούν σε όλη την Εύβοια. Μία πρόταση που αναμένεται να βρει σύμφωνους άπαντες καθώς όλη η Εύβοια χρειάζεται ένα νέο οδικό δίκτυο αλλά και περαιτέρω ανάπτυξη.

O συντονιστής της Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση της βόρειας ΕύβοιαςΣταύρος Μπένος, μιλώντας στο evima.gr, αποκάλυψε πως το συνολικό κόστος για την αναγέννηση της βόρειας Εύβοιας εκτιμάται στα 300 εκατομμύρια ευρώ, επισημαίνοντας πως «θέλουμε το πεδίο ανασυγκρότησης της βόρειας Εύβοιας να γίνει πεδίο και αιτία ανασυγκρότησης για όλη τη χώρα».

«Τα έργα που ανακοινώσαμε από την Βόρεια Εύβοια με τον πρωθυπουργό, θα δίνουν εικόνες του μέλλοντος, θα έχουν χαμηλό κόστος και θα διαγράφουν το μεταρρυθμιστικό πεδίο. Έχουμε δεχθεί πάνω από 200 προτάσεις, από τους θεσμούς και τους πολίτες, αλλά και έξω από την Εύβοια. Ένα από τα σημαντικότερα έργα της ανασυγκρότησης, είναι ο νέος οδικός άξονας μήκους 56 χιλιομέτρων. Το κόστος θα είναι περίπου το μισό σε σχέση με τους αρχικούς σχεδιασμούς, κοντά στα 200 εκατομμύρια. Η σήραγγα που απαιτείται είναι μόλις 1,5 χιλιόμετρο, ενώ με την παλιά χάραξη ήταν 3,5 χιλιόμετρα. Τα έργα θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας, οι ντόπιοι θα δουλέψουν σαν ξεναγοί για τα σχολεία που επισκέπτονται την περιοχή», δήλωσε χαρακτηριστικά στο evima.gr, ο Σταύρος Μπένος.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ