ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαλκίδα: Πέθανε ο Ορέστης Παπαστρατής, είχε διατελέσει υφυπουργός Άμυνας – Ποιος ήταν ο διακεκριμένος χειρουργός

Πέθανε ο Ορέστης Παπαστρατής, ο οποίος είχε διατελέσει υφυπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου, τη δεκαετία του ’80. Έφυγε πλήρης ημερών σε ηλικία 97 ετών.
Χαλκίδα: Πέθανε ο Ορέστης Παπαστρατής, είχε διατελέσει υφυπουργός Άμυνας – Ποιος ήταν ο διακεκριμένος χειρουργός

Σε ηλικία 97 ετών – Ηταν διακεκριμένος χειρουργός – Εκλεγόταν βουλευτής στην Εύβοια από το 1981 ως το 1996 – Στο υπουργείο Άμυνας ήταν υφυπουργός με υπουργό τον Γιάννη Χαραλαμπόπουλο από το 1986 ως το 1989

Ο Ορέστης Παπαστρατής εκλεγόταν βουλευτής στην Εύβοια από το 1981 ως το 1996, ενώ στο υπουργείο Άμυνας ήταν υφυπουργός με υπουργό τον Γιάννη Χαραλαμπόπουλο από το 1986 ως το 1989.

 

Ο Ορέστης Παπαστρατής γεννήθηκε το 1925 στη Χαλκίδα, και ήταν γιος του Θρασύβουλου Παπαστρατή. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε στην Ιταλία και τη Σουηδία, όπου αναγορεύτηκε διδάκτωρ της χειρουργικής. Για την προσφορά του στην ιατρική τιμήθηκε με διάφορα παράσημα.

 

Τη δεκαετία του 1960 ήταν διευθυντής της Β΄ χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» στην Αθήνα. Το 1967 μαζί με τον επίσης διακεκριμένο χειρουργό Αλέξανδρο Μάνο, είχαν την ευθύνη της νοσηλείας του Γεωργίου Παπανδρέου, που βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό από τη χούντα.

 

Μάλιστα, στις 31 Οκτωβρίου 1968 ο Γεώργιος Παπανδρέου υποβλήθηκε σε εγχείρηση από τους Ορέστη Παπαστρατή και Αλέξανδρο Μάνο, αλλά παρά τις προσπάθειές τους, ο «Γέρος της Δημοκρατίας» εξέπνευσε τα ξημερώματα της 1ης Νοεμβρίου.

 

Η κηδεία του Ορέστη Παπαστρατή θα τελεστεί την Τετάρτη 18 Μαΐου στις 6 το απόγευμα, στον ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ