Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας ήξερε πως η Τουρκία έκανε αγώνα υπέρ 2 υποψηφίων του
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας ήξερε πως η Τουρκία έκανε αγώνα υπέρ 2 υποψηφίων του

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης δίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Γιώργο Αυτιά, 2 εβδομάδες πριν τις εκλογές.

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης δίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Γιώργο Αυτιά, 2 εβδομάδες πριν τις εκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να επικοινωνεί προς τους πολίτες το αφήγημα της «ασφαλούς αυτοδυναμίας», με το οποίο «οργώνουν» την Ελλάδα τα στελέχη της ΝΔ για τις εκλογές στις 25 Ιουνίου.

Μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερωθεί από πριν τις εκλογές ότι το Τουρκικό προξενείο έκανε προεκλογική εκστρατεία υπέρ 2 υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ. Τον κ. Φερχάτ και τον κ. Ζεϊμπέκ. Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Τσίπρας είχε λάβει φάκελο με ενημέρωση για το θέμα, και του ζητήθηκε να μην τους έχει υποψηφίους.

Αλλά αντί να το κάνει αυτό, ο κ. Τσίπρας προχώρησε σήμερα σε δηλώσεις για «κυπατζίδικές πρακτικές», υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας μάλιστα πως οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει τυχαία κλιμάκιο της ΕΥΠ στην Κομοτηνή.

 

Σχετικά με το ενδεχόμενο εκλογών τον Αύγουστο εάν δεν υπάρχει αυτοδυναμία στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ξεκαθάρισε πως ζητά ασφαλή αυτοδυναμία, όχι απλά 151 βουλευτές.

Επανέλαβε πως εκλογές τον Αύγουστο θα έχουμε εάν δεν υπάρχει αυτοδυναμία, αφού το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκαθαρίσει πως δε θα μπει σε κυβέρνηση συνεργασίας, εάν δεν υπάρχει αυτοδυναμία.

«Ψηφίζοντας ΝΔ οι πολίτες ξέρουν τι ακριβώς περιμένουν από εμάς» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αναφερόμενος στα περί «παντοδυναμίας» της ΝΔ που αναφέρει ο Τσίπρας και ο Ανδρουλάκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως παντοδύναμος είναι ο λαός, και πως είναι απορίας άξιο να το λέει αυτό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αφού το ΠΑΣΟΚ έχει κυβερνήσει αρκετές φορές με πάνω από 40%.

Σχετικά με το κόμμα «Νίκη» και την αναφερόμενη εμπλοκή μέρους της Εκκλησίας υπέρ της, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως δεν πρέπει να μπλέκεται η πίστη με την πολιτική, και να μην υπάρχουν κομματίδια που εμφανίζονται ως αυτά που είναι τα μοναδικά που εκφράζουν την πίστη του λαού. Επίσης είπε πως αφού δεν πήγε ο ίδιος, ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι αυτός που θα πάει στο Άγιο Όρος.

«Έχουμε αποδείξει πως μπορούμε να έχουμε άριστη σχέση με την εκκλησία σεβόμενοι τους διακριτούς μας ρόλους» είπε χαρακτηριστικά. Είπε επίσης πως κάποιοι μπορεί να έχουν ψηφίσει τέτοια κομματίδια χωρίς να ξέρουν για τι ακριβώς πρόκειται. Άλλοι επίσης μπορεί να ψήφισαν κόμματα «δεξιά» της ΝΔ θεωρώντας τα πιο πατριωτικά, ωστόσο – σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη – η ΝΔ έκανε την Ελλάδα πιο ασφαλή, με την αγορά των Raffale, την προστασία των συνόρων κ.α.’

Σχετικά με την ενδεχόμενη αλλαγή του Συντάγματος ανέφερε πως αυτή θα ξεκινήσει το 2025, και υποστήριξε πως πρέπει να αναθεωρηθεί το άρθρο 16 για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, θεωρώντας το «περασμένων δεκαετιών».

Για την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, είπε πως θέλει να αισθάνονται και οι μουσουλμάνοι Έλληνες να αισθάνονται πως μπορούν να προκόψουν στη χώρα μας όπως οι χριστιανοί Έλληνες. Ωστόσο είπε πως επιχειρείται να εργαλειοποιηθεί η μειονότητα από την Τουρκία, με υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ να προσδιορίζουν τη μειονότητα ως «τουρκική», και να λένε στους πολίτες πως «ο Τούρκος ψηφίζει Τούρκο».

Σχετικά με την χαλαρότητα για τις νέες εκλογές, είπε πως τίποτα δεν έχει τελειώσει, δεν είναι δεδομένο το αποτέλεσμα, και πρέπει οι πολίτες να ψηφίσουν ξανά για μια ισχυρή αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας.

Διπλασιασμός στο πρόγραμμα «Σπίτι μου»

Για το «υπουργείο Οικογένειας» που έχει διαμηνυθεί πως θα ιδρυθεί, είπε πως θα προέλθει από «σπάσιμο» του υπουργείου Εργασίας, και θα περιλαμβάνει όλα τα ζητήματα της οικογενειακής πολιτικής, και θα είναι «πυλώνας» για να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό πρόβλημα.

Υποστήριξε πως τα προγράμματα που «τρέχει» η ΝΔ για τα νέα ζευγάρια όπως το «Σπίτι μου», βοηθά να αντιμετωπίσουν το κόστος για τη δημιουργία οικογένειας. Επίσης εξήγγειλε διπλασιασμό στο «πρόγραμμα Σπίτι μου», αφού οι ωφελούμενοι θα πάνε στους 20.000 από τους 10.000 που προβλέπονται σήμερα.

Αναφερόμενος στους μισθούς της χώρας, είπε πως όσο υπάρχει ανάπτυξη και κλάδοι θα πηγαίνουν καλύτερα οικονομικά, θα υπάρχουν και αυξήσεις στους μισθούς. Επίσης είπε πως η ΝΔ έδωσε αύξηση στον κατώτατο μισθό παραπάνω από όσα ζητούσαν οι επιχειρήσεις.

Μείωση φόρων

Επανέλαβε επίσης πως θα μειωθεί το αφορολόγητο για τις οικογένειες με παιδιά και πως θα η κυβέρνηση θα μειώσει φόρους. Από το 2025 θα μειωθούν κατά 30% οι φόροι των τεκμηρίων, είπε.

Υποστήριξε πως το πρόγραμμα είναι κοστολογημένο και δεν υπάρχει ένσταση από τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς. Όπως είπε, το οικονομικό επιτελείο εδώ και 4 χρόνια απέδειξε πως μπορεί να εκπλήσσει προς το καλύτερο.

Καμιά ζωή δε μπαίνει στο ζύγι

Σχετικά με τις δηλώσεις Πνευματικού, είπε πως καμιά ζωή δε μπορεί να μπει στο ζύγι, γι αυτό και αντέδρασε άμεσα με την αποπομπή του. Είπε πως η Ελλάδα δίνει πρόσβαση στα πιο ακριβά αντικαρκινικά φάρμακα.

Για το ΕΚΑΒ και τις ελλείψεις σε ασθενοφόρα και προσωπικό, είπε πως ήδη δουλεύεται ένα καλά επεξεργασμένο σχέδιο για διακομιδή ασθενών στην ηπειρωτική Ελλάδα. Θα μισθωθούν υπηρεσίες από το εξωτερικό για μικρά ελικόπτερα και για διασώσεις από το βουνό αλλά και για ατυχήματα που θέλουν άμεση διακομιδή. Θα υπάρχουν 6 βάσεις και σύνολο 6 ελικόπτερα, και η υπηρεσία αυτή θα λειτουργεί όλο το 24ωρο. Επίσης εξήγγειλε την ενίσχυση του προσωπικού του ΕΚΑΒ.

Επίσης είπε πως η ΝΔ θέλει να φέρει και να ψηφίσει νόμο που τα προγράμματα των κομμάτων θα πρέπει να κατατίθενται σε αρμόδια αρχή που θα οριστεί, για να κοστολογηθούν. Και αυτό θα είναι υποχρεωτικό.

Το πρόγραμμα των εκλογών

Σε ερώτηση για το ωράριό του αυτή την περίοδο, είπε πως από νωρίς ξυπνά για να τρέξει σε όλη την Ελλάδα, ωστόσο θέλησε να ευχαριστήσει τους πολίτες για τη στήριξή τους και είναι μια αισιόδοξη προεκλογική εκστρατείας, ωστόσο κανείς δεν προεξοφλεί το αποτέλεσμα.

Έκλεισε λέγοντας πως ναι μεν είναι καλοκαιράκι, αλλά μπορούμε και για μπάνιο να πάμε και να ψηφίσουμε.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr