ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτο επίδομα – Ποιοι είναι οι νέοι δικαιούχοι-Σε ποια επαγγέλματα επεκτείνεται

Το έκτακτο επίδομα επεκτείνεται σε γιατρούς, οδοντιάτρους, δικαστικούς επιμελητές και γεωτεχνικούς πέραν τους δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους
Έκτακτο επίδομα – Ποιοι είναι οι νέοι δικαιούχοι-Σε ποια επαγγέλματα επεκτείνεται

Το έκτακτο επίδομα επεκτείνεται σε γιατρούς, οδοντιάτρους, δικαστικούς επιμελητές και γεωτεχνικούς πέραν τους δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους οι οποίοι θα το λάβουν, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του MEGA.

Η επέκταση αυτού του επιδόματος ” θα είναι στη τροπολογία που θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή και θα περιλαμβάνει μέσα και γιατρούς και οδοντιάτρους και τους δικαστικούς επιμελητές και τους γεωτεχνικούς” .

Τόνισε δε ότι αυτό το επίδομα θα προσδιοριστεί μετά τη διάταξη του Νόμου που θα ψηφιστεί στη συνάντηση που θα γίνει με τον διοικητή το ΟΑΕΔ Κ.Πρωτοψάλτη και τους προέδρους των επαγγελματικών αυτών των κλάδων για να συμφωνηθεί ο τρόπος και η διαδικασία για να συντάξουμε την υπουργική απόφαση που θα υπογράψω.

Σχετικά με το εάν είναι στα σχέδια της κυβέρνησης να δώσει το επόμενο χρονικό διάστημα κάποιο κονδύλι στους νοσοκομειακούς ο κ. Βρούτσης απάντησε ότι ” δεν υπάρχει στον προϋπολογισμό αυτή τη στιγμή.

Ο προϋπολογισμός κατατέθηκε χθες από τον κ. Σταικουρα στη Βουλή. ‘Εχει κλειδώσει το θέμα του προϋπολογισμού όσον αφορά το 2020. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επιπλέον πρόβλεψη εκτός την ανακοίνωση που κάναμε για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα για 482.385 χιλ. ευάλωτους συμπολίτες μας . Αυτό μπορούμε να δώσουμε αυτήν τη στιγμή”, είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ