Επιπλέον 400.000 ευρώ σε Κεντρική και Βόρεια Εύβοια- Η σύσκεψη Ζεμπίλη με Στυλιανίδη και Παπαγεωργίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιπλέον 400.000 ευρώ σε Κεντρική και Βόρεια Εύβοια- Η σύσκεψη Ζεμπίλη με Στυλιανίδη και Παπαγεωργίου

Το χρηματικό ποσό των 400.000 ευρώ θα δοθεί στους δήμους της κεντρικής και βόρειας Εύβοια για ενίσχυση της πολιτικής τους προστασίας, όπως ενημερώθηκε ο βουλευτής του νησιού Θανάσης Ζεμπίλης από τον Χρήστο Στυλιανίδη και τον Βασίλη Παπαγεωργίου

Επιπλέον 400.000 ευρώ θα λάβουν οι δήμοι κεντρικής και βόρειας Εύβοιας για περαιτέρω ενίσχυση της πολιτικής τους προστασίας,  όπως ενημέρωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας  Χρήστος Στυλιανίδης και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας  Βασίλης Παπαγεωργίου τον βουλευτή Ευβοίας  Θανάσης Ζεμπίλης.

Σύσκεψη με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Στυλιανίδη και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Παπαγεωργίου πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Θανάσης Ζεμπίλης. Αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσαν λειτουργικά, επιχειρησιακά και υπηρεσιακά ζητήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ευβοίας.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ενημέρωσε τον Βουλευτή Ευβοίας ότι δήμοι της κεντρικής και βόρειας Εύβοιας ενισχύονται με επιπλέον 400.000€ για την περαιτέρω ενίσχυση της πολιτικής προστασίας τους, με απόφαση που θα δημοσιευτεί σύντομα.

Ο Βουλευτής Ευβοίας ανέφερε στον αρμόδιο Υπουργό και τον Γενικό Γραμματέα ότι το σημαντικότερο θέμα που απασχολεί την Διοίκηση της Π.Υ. Ευβοίας σχετίζεται με το κτηριακό. Ζήτησε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η έδρα της υπηρεσίας να απομακρυνθεί από το κέντρο της Χαλκίδας, ώστε να αποκτήσει περισσότερες δυνατότητες και να αυξήσει την επιχειρησιακή της ικανότητα. Επίσης, κτηριακά προβλήματα αντιμετωπίζουν και άλλες πυροσβεστικές υπηρεσίες και κλιμάκια στην Εύβοια και πρέπει να μεταφερθούν σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Συζητήθηκε, ακόμη, το θέμα της ενίσχυσης σε προσωπικό, καθώς και της ανανέωσης του στόλου των πυροσβεστικών οχημάτων και του απαραίτητου εξοπλισμού των πυροσβεστών, μέσω χρηματοδότησης από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Ο Βουλευτής Ευβοίας υπογράμμισε την ανάγκη της ενίσχυσης σε οχήματα και υλικοτεχνική υποδομή όλων των πυροσβεστικών υπηρεσιών και κλιμακίων στην Εύβοια.

Περαιτέρω, ο Θανάσης Ζεμπίλης έθεσε το ζήτημα του συνταξιοδοτικού των εποχικών υπαλλήλων, ώστε να κατοχυρώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα νωρίτερα από τα 67 έτη που είναι σήμερα. Πρόκειται για ένα δίκαιο αίτημα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής Ευβοίας.

Τέλος, συζητήθηκαν θεσμικά θέματα για τις εθελοντικές ομάδες δασοπυροσβεστών, με τις δύο πλευρές να αναγνωρίζουν την τεράστια συμβολή τους στην προστασία του δασικού πλούτου της χώρας.

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Στυλιανίδης άκουσε με προσοχή τις προτάσεις του Βουλευτή Ευβοίας και δεσμεύτηκε να τις εξετάσει, ώστε να βρεθούν λύσεις. Και οι δύο άνδρες συμφώνησαν να βρίσκονται σε τακτική επικοινωνία ενόψει μάλιστα και μίας ιδιαίτερη δύσκολης και απαιτητικής αντιπυρικής περιόδου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr