Εύβοια Εκλογές 2023: Στο Πολεμικό Μουσείο για την Αγιάννα, ο Γιώργος Μπουραντάς
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια Εκλογές 2023: Στο Πολεμικό Μουσείο για την Αγιάννα, ο Γιώργος Μπουραντάς

Στην παρουσίαση του βιβλίου για την Αγιάννα ο Γιώργος Μπουραντάς

Εύβοια Εκλογές 2023: Στην τιμητική εκδήλωση για την Αγιάννα έδωσε το παρών ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Εύβοιας, Γιώργος Μπουραντάς.

«Είχαμε την τιμή να παραστούμε στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου “Αγιάννα, μια πόλη ένας θησαυρός” της κας Ζωής Σταματέλου, καθηγήτριας φυσικής αγωγής και αθλητισμού, και του κ. Στυλιανού Στυλιανού, εκπαιδευτικού Αβαθμιας Εκπαίδευσης και προέδρου του Χορευτικού Συλλόγου Αγίας Άννας “ΝΗΛΕΥΣ”, στο Πολεμικό Μουσείο. Το βιβλίο παρουσιάζει με εκπληκτικό τρόπο τις σπάνιες παραδοσιακές φορεσιές και κοσμήματα της Αγιάννας.

Οι συγγραφείς αναδεικνύουν με το βιβλίο τους την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής και μας μεταφέρουν σε μια εποχή που οι παραδόσεις και η τέχνη είχαν μεγάλη σημασία στη ζωή των ανθρώπων. Αυτό το βιβλίο είναι μια αξιέπαινη προσπάθεια να διατηρηθεί αυτή η παράδοση και να προβληθεί παντού στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Θα ήθελα να συγχαρώ την κα Ζωή Σταματέλου, τον κ. Στυλιανό Στυλιανού και όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτού του υπέροχου έργου και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία στην περαιτέρω προβολή του βιβλίου τους.

Η παραγωγή πολιτισμού έχει μεγάλη σημασία για την καλλιέργεια και τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και ταυτότητας των κοινοτήτων.

Μπορεί, επίσης, να συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη μιας κοινότητας μέσω του πολιτιστικού τουρισμού και της πώλησης πολιτιστικών προϊόντων», δήλωσε ο Γιώργος Μπουραντάς.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr