ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εύβοια: Επιθεώρηση Σπανού στα έργα στο Δερβένι της Βορειοκεντρικής Εύβοιας

Επιθεώρησε τις εργασίες που ολοκληρώνονται στο Δερβένι της Βορειοκεντρικής Εύβοιας, για την προστασία των οδηγών από καταπτώσεις
Εύβοια: Επιθεώρηση Σπανού στα έργα στο Δερβένι της Βορειοκεντρικής Εύβοιας

Στο Δερβένι της Βορειοκεντρικής Εύβοιας, βρέθηκε σήμερα το πρωί ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Όπως αναφέρει ο Φάνης Σπανός: <<Επιθεωρήσαμε σήμερα τις εργασίες που ολοκληρώνονται στο Δερβένι της Βορειοκεντρικής Εύβοιας, για την προστασία των οδηγών από καταπτώσεις.
Τοποθετήθηκε σε υψόμετρο 30 έως 60 μέτρων από το έδαφος, πλέγμα ύψους 6 μέτρων, αντοχής 5000kJ* και 2000kJ αντίστοιχα, στα δυο πιο κρίσιμα σημεία της περιοχής.
Το έργο αποτελεί εφαρμογή στα εν λόγω σημεία, ολοκληρωμένης τεχνικής μελέτης που παραλάβαμε, εναρμονισμένης με τα πρότυπα του Ελβετικού κανονισμού βραχοπροστασίας.
Με το επόμενο έργο που δημοπρατείται αυτές τις μέρες, θα γίνουν ανάλογες επεμβάσεις σε όλο το μήκος των 1850 μέτρων του Δερβενίου, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η συγκεκριμένη μελέτη.
Στόχος μας σύντομα να έχουμε με αυτόν τον τρόπο μια απόλυτη και οριστική λύση για το Δερβένι. Την έχουμε ανάγκη και την περιμένουμε καιρό…
*5000kJ σημαίνει ότι περίπου απορροφά την ενέργεια βράχου 10 τόνων που πέφτει από ύψος 50 μέτρων.
Υγ.: Γνωρίζω ότι πολλοί φίλοι θα περιμένατε να διαβάσετε για έναν τσιμεντένιο φορέα. Μια τέτοια λύση δεν προκρίθηκε για λόγους μελετητικής και κατασκευαστικής δυσκολίας, περιβαλλοντικής αδειοδότησης, αισθητικού αποτελέσματος και βέβαια τεράστιου κόστους.
Το αποτέλεσμα που πετυχαίνουμε με τις τωρινές επεμβάσεις είναι εφάμιλλο με αυτό του τσιμεντένιου φορέα, περισσότερο από 5 φορές μεγαλύτερο σε σχέση με τα προ τριετίας αντίστοιχα έργα και ίσως 100 φορές μεγαλύτερο από τα παλιά πλέγματα που είναι σήμερα αναπτυγμένα σε όλο το μήκος.>>

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ