Εύβοια: Ερώτηση στη Βουλή για τα απορρίμματα από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εύβοια: Ερώτηση στη Βουλή για τα απορρίμματα από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Στη Βουλή έφερε το θέμα της μεταφοράς των απορριμμάτων από την Εύβοια στη Βοιωτία μερίδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ξεσηκώνοντας αντιδράσεις μερίδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Στη Βουλή έφερε το θέμα της μεταφοράς των απορριμμάτων από την Εύβοια στη Βοιωτία μερίδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ξεσηκώνοντας αντιδράσεις μερίδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Σε γραπτή ανακοίνωση της η βουλευτης ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Πούλου αναφέρει:

Αναγκάζομαι να θέσω για δεύτερη φορά το θέμα στον κ. Σκρέκα, μετά την κατάθεση της σχετικής  Αναφοράς μου, καθώς συνεχίζει να αδιαφορεί για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει η απόφασή του, και του ζητώ:

·         Να ολοκληρωθούν επιτέλους τα έργα ΜΕΑ/ΧΥΤΥ Χαλκίδας και Λαμίας, και αναβάθμισης της μονάδας κομποστοποίησης Άμφισσας, που εξασφάλισαν χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ το 2017 επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έχουν «βαλτώσει» τα τελευταία 3 χρόνια, καθώς και να ενταχθεί η χρηματοδότηση του 3ου κυττάρου του ΧΥΤ Θήβας.

·         Να αναλογιστεί ότι ο υπερκορεσμός του ΧΥΤΑ Θήβας με τα απορρίμματα της Εύβοιας θα δημιουργήσει μέσα σε λίγους μήνες καταστροφικό «ντόμινο» επιβάρυνσης και σε άλλες δομές, όπως της «ΔΕΠΟΔΑΛ ΑΕ», που ανήκει στους Δήμους Λεβαδέων, Ορχομενού, και Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας, και την οποία ήδη «στοχοποίησε» η κυβέρνηση με την δρομολόγηση της συγχώνευσής της με τον ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας.

·         Να μην «φουσκώσει» περισσότερο τα δημοτικά τέλη για τους πολίτες της Στερεάς Ελλάδα, καθώς η μεταφορά των απορριμμάτων σε άλλες περιοχές συνεπάγεται πολύ υψηλό κόστος που τελικά επωμίζονται οι δημότες.

·         Να λάβει υπόψιν ότι η εγγύτητα του ΧΥΤΑ Θήβας με τη λίμνη Υλίκη δημιουργεί την ανάγκη για πρόσθετους περιβαλλοντικούς κανόνες.

·         Να σταματήσει να δημιουργεί «μπάχαλο» στο πεδίο της διαχείρισης των απορριμμάτων, για να επιβάλλει στη συνέχεια ως δήθεν «σωτήριες» λύσεις την είσοδο των «ημέτερων» ιδιωτών, μέσω ΣΔΙΤ, καθώς και την καύση των απορριμμάτων, που οδηγούν στην οικονομική επιβάρυνση Δήμων και πολιτών, αλλά και στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος της χώρας μας.

Καλούμε για ακόμη μία φορά τον κ. Σκρέκα να αποσύρει την απόφασή του!

Οι Ερωτώντες και Ερωτώσες Βουλευτές

Πούλου Γιώτα
Φάμελλος Σωκράτης
Αλεξιάδης Τρύφων
Αυλωνίτης Αλέξανδρος – Χρήστος
Βαρδάκης Σωκράτης
Γιαννούλης Χρήστος
Δρίτσας Θεόδωρος
Ζαχαριάδης Κωνσταντίνος
Ζεϊμπέκ Χουσεΐν
Κασιμάτη Νίνα
Καφαντάρη Χαρούλα (Χαρά)
Κόκκαλης Βασίλειος
Μωραΐτης Αθανάσιος (Θάνος)
Παπαδόπουλος Αθανάσιος (Σάκης)
Παππάς Νικόλαος
Πολάκης Παύλος
Σκουρολιάκος Παναγιώτης (Πάνος)
Σπίρτζης Χρήστος
Τζάκρη Θεοδώρα
Φίλης Νικόλαος
Χατζηγιαννάκης Μιλτιάδης (Μίλτος)
Χρηστίδου Ραλλία

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr