Γιάνης Βαρουφάκης: Δέυτερη σύλληψη για την επίθεση στον γραμματέα του ΜέΡΑ25 – Στα χέρια των αρχών 19χρονος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάνης Βαρουφάκης: Δέυτερη σύλληψη για την επίθεση στον γραμματέα του ΜέΡΑ25 – Στα χέρια των αρχών 19χρονος

Νέα σύλληψη ενός 19χρονου για την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη

Χειροπέδες σε 19χρονο πέρασαν αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης κρατικής ασφάλειας της διεύθυνσης ασφάλειας Αττικής μετά την ταυτοποίησή του και την έκδοση εντάλματος σύλληψης για εμπλοκή στην επίθεση σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 δέχθηκε άγρια επίθεση έξω από εστιατόριο των Εξαρχείων το βράδυ της Παρασκευής 10/3 με αποτέλεσμα να διακομιστεί με κατάγματα στη μύτη στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

 

 

Για την επίθεση έχει ήδη συλληφθεί ένας 17χρονος.

 

Σε βίντεο που έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας ο κ. Βαρουφάκης φαίνεται να δέχεται χτυπήματα στο πρόσωπο αλλά και το σώμα.

«Δε θα υποκαταστήσω εγώ τον ανακριτή, τον εισαγγελέα, τους δικαστές, τους ενόρκους όπως κάνει ο κ. Θεοδωρικάκος που λέει ότι τα έλυσε όλα μόνος του και είναι και δικαστής και ένορκος και εισαγγελέας και ανακριτής. Εγώ θα παραμείνω πιστός στη διαδικασία τη θεσμοθετημένη, θα περιμένω να δω τη δικογραφία και μετά θα τοποθετηθώ», είπε ο ίδιος στην πρώτη του εμφάνιση μετά την επίθεση.

 

Ο κ. Βαρουφάκης επιμένει ότι δεν δέχθηκε επίθεση από αντιεξουσιαστές αλλά μπράβους ως προβοκάτσια.

Το πρωί της Δευτέρας ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 επισκέφθηκε ξανά τον Ευαγγελισμό για επανέλεγχο από τους γιατρούς, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα κληθεί να καταθέσει στις δικαστικές αρχές για όσα συνέβησαν το βράδυ της Παρσκευής.

«Στο μέτρο των δυνατοτήτων μου, δε θα επιτρέψω ο τραυματισμός μου να χρησιμοποιηθεί ώστε να μετατοπιστεί ο προβολέας της δημοσιότητας από τους 57 νεκρούς μας και από την ελπίδα που μας χαρίζει το νεανικό κίνημα των ημερών για ένα καλύτερο αύριο».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr