ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεντρική ομιλήτρια σε ημερίδα της ΝΔ η Σοφία Νικολάου

Εύσημα για το έργο της στη γενική γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής
Κεντρική ομιλήτρια σε ημερίδα της ΝΔ η Σοφία Νικολάου

Κεντρική ομιλήτρια σε ημερίδα με θέμα ««Η κοινωνική διάσταση της Αντεγκληματικής Πολιτικής» που διοργάνωσε ο Θεματικός Τομέας Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, ήταν η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου.

Στην ομιλία της η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής,  έκανε έναν απολογισμό του σπουδαίου έργου που έχει επιτελεστεί τα τελευταία 2,5 χρόνια στις ελληνικές φυλακές. Διαχωρισμός κρατουμένων ανάλογα με το αδίκημα, εκπαιδευτικές δράσεις, ενίσχυση της μετασωφρονιστικής μέριμνας, περισσότεροι από 21 χιλιάδες έλεγχοι για την πάταξη της εγκληματικότητας μέσα στις φυλακές και την ομαλή λειτουργία τους.
Σώμα Επιθεωρητών Ελέγχου, Σωφρονιστική Ακαδημία, νέος Σωφρονιστικός Κώδικας, προγράμματα για τους τοξικοεξαρτημένους, τα ανήλικα παιδιά, τις γυναίκες, τις μητέρες κρατούμενες.
Αλλά κι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κατασκευής νέων Καταστημάτων Κράτησης.
<<Έχουν γίνει πολλά τα τελευταία χρόνια από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας>>, είπε η Σοφία Νικολάου και τόνισε ότι <<τίποτε δεν θα είχε προχωρήσει αν δεν βρίσκονταν στο πλάι μας οι εργαζόμενοι στα Καταστήματα Κράτησης. Τους δείξαμε εμπιστοσύνη, ενισχύσαμε το ηθικό τους, τους παρείχαμε ό,τι χρειάζονταν, ειδικά την περίοδο της πανδημίας, κι αυτοί μας ανταμείβουν με την καθημερινή τιτάνια προσπάθεια που κάνουν.
Το Σωφρονιστικό σύστημα της χώρας αλλάζει, εκσυγχρονίζεται, δυναμώνει. Τα Καταστήματα Κράτησης κοινωνικοποιούνται, πλέον οι φυλακές εντάσσονται μέσα στην κοινωνία, χωρίς άβατα, χωρίς ταμπού, χωρίς διακρίσεις, χωρίς κρατουμένους πολλών ταχυτήτων.
Η καλύτερη επιβράβευση για το έργο μας ήρθε από τις ομιλίες δύο πρώην κρατουμένων που επανεντάχθηκαν στην κοινωνία μέσω των προγραμμάτων εντός της φυλακής.
Αλλά και τα θερμά λόγια δύο εργαζόμενων με κάνουν να πιστεύω ότι η δουλειά που έχει γίνει, έχει πιάσει τόπο, αναγνωρίζεται και αφήνει βαθύ αποτύπωμα στο σωφρονιστικό σύστημα της χώρας».

Τα εύσημα απέσπασε η Σοφία Νικολάου από όλα τα στελέχη της ΝΔ, για το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει στη γενική γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ