Κοτρογιάννης σε Γεραπετρίτη: «Να φέρουμε μέσα στο σχολείο παιδιά ειδικής και τυπικής αγωγής»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοτρογιάννης σε Γεραπετρίτη: «Να φέρουμε μέσα στο σχολείο παιδιά ειδικής και τυπικής αγωγής»

Ο κ. Γεραπετρίτης γνωρίζει πολύ καλα το πρόβλημα και κυρίως οτι είναι πολύ θετικός να υιοθέτησει την ιδέα της ''ΗΛΙΑΧΤΙΔΑΣ''

Παρών στη διευρυμένη ΝΟΔΕ παρουσία του Γιώργου Γεραπετρίτη ήταν ο Γιάννης Κοτρογιάννης.

Ο πρόεδρος του νεοσυσταθέντος συλλόγου ” ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ”, σύλλογος γονέων και κηδεμόνων παιδιών με νευροαναπτυξιακές διαταραχές, ζήτησε άο τον υπουργό Επικρατείας από τον Σεπτέμβριο πυλωτικά να φέρουν κοντά μέσα στον χώρο του σχολείου παιδάκια ειδικής και τυπικής αγωγής.

Διαβάστε ολόκληρη την τοποθέτησή του:

Ως πρόεδρος του νεοσυσταθέντος συλλόγου ” ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ” ,σύλλογος γονέων και κηδεμόνων παιδιών με νευροαναπτυξιακές διαταραχές  αυτό που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι στόχος μας είναι να φέρουμε κοντά τα παιδιά ειδικής αγωγής με αυτά της τυπικής αγωγής ώστε να καταφέρουμε κάποια στιγμή να προαυλίζονται μαζί στο ίδιο σχολείο, στα ίδια διαλειμματα .Δύσκολο? – Ναι. Ακατόρθωτο? – Οχι.Το σημαντικότερο βήμα είναι να ενημερωθούν σωστά οι γονείς των παιδιών τυπικης αγωγής ώστε να ξεκινήσει πλέον μέσα από την οικογένεια η προσπάθεια να έρθουν κοντά οι δυο αυτές κατηγορίες παιδιών και να σταματησούμε πλεον να κανουμε διαχωρισμούς.Με μεγάλη μου χαρά διαπίστωσα ότι ο κ. Γεραπετρίτης γνωρίζει πολύ καλα το πρόβλημα και κυρίως οτι είναι πολυ θετικός να υιοθέτησει την ιδέα της ”ΗΛΙΑΧΤΙΔΑΣ” από τον Σεπτεμβριο πυλωτικά να φέρουμε κοντά μέσα στον χώρο του σχολείου παιδάκια ειδικής και τυπικής αγωγής.Μια ιδέα που θα την μεταφέρει στον ίδιο τον Πρωθυπουργό.Νομίζω πως έφτασε η ώρα να καταλάβουμε όλοι μας ότι τα παιδιά δεν χωρίζονται σε κατηγορίες και πάντα θα είναι το σπουδαιότερο  κομμάτι που αφήνουμε  ως κληρονομιά Ας τα κάνουμε να αισθανθούν ότι ολα είναι ίδια.Όλα είναι ΠΑΙΔΙΑ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr