ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Χατζηγιαννάκης: Σοβαρές παραλείψεις της κυβέρνησης απειλούν τη ρύθμιση των οφειλών προς τους Δήμους

Τι ζητά με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Εσωτερικών ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης.
Μ. Χατζηγιαννάκης: Σοβαρές παραλείψεις της κυβέρνησης απειλούν τη ρύθμιση των οφειλών προς τους Δήμους

Απαντήσεις σχετικά με σοβαρά προβλήματα που απειλούν να τινάξουν στον αέρα την πολυδιαφημισμένη ρύθμιση των οφειλών των πολιτών προς τους Δήμους ζητά με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Εσωτερικών ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Ο αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών & υπεύθυνος για την Αυτοδιοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία σημειώνει πως από τον περασμένο Ιανουάριο εκκρεμεί ακόμα η έκδοση της ΚΥΑ που θα καθορίζει τους δικαιούχους της ρύθμισης των οφειλών, παρά το γεγονός ότι η υποβολή των αιτήσεων έχει ξεκινήσει από την 1η Μαρτίου και έχει χρονικό ορίζοντα 4 μηνών. Παράλληλα, επισημαίνει πως εδώ και πολύ καιρό δεν υπάρχει καμιά απολύτως ενημέρωση σχετικά με το πού βρίσκεται η διαδικασία δημιουργίας μηχανισμού παρακολούθησης της υλοποίησης και των αποτελεσμάτων της ρύθμισης του υπουργείου Εσωτερικών.

Με τις δύο παραπάνω ενέργειες να αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιτυχία της ρύθμισης των οφειλών, ο βουλευτής Ευβοίας ζητά από το υπουργείο Εσωτερικών συγκεκριμένες απαντήσεις, προειδοποιώντας πως υπάρχει άμεσος κίνδυνος η διάταξη αυτή, ακόμα και κουτσουρεμένη όπως εντέλει νομοθετήθηκε, να αποδειχθεί “κενό γράμμα” και να χαθεί η ευκαιρία αφενός για να πάρουν μια ανάσα τα ταμεία των δήμων και αφετέρου για να τακτοποιήσουν οι πολίτες τις υποχρεώσεις τους.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ