ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ: Στο συνέδριο Θεοδώρου – Ζέρβας – Live η ομιλία Ανδρουλάκη

Εναρξη με ομιλία Ανδρουλάκη. Ο Κώστας Σημίτης θα απευθύνει χαιρετισμό απόψε, ενώ αύριο θα μιλήσουν οι Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος.
ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ: Στο συνέδριο Θεοδώρου – Ζέρβας – Live η ομιλία Ανδρουλάκη

Ανοίγει σήμερα η αυλαία του 3ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, που θα διαρκέσει έως την Κυριακή, στο κλειστό του Τάε Κβον Ντο.

 

Το παρών δίνουν οι Ευβοιώτες, Αλέξανδρος Θεοδώρου και Γιώργος Ζέρβας.

 

 

Τόσο αντιδήμαρχος Κύμης όσο και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κύμης Αλιβερίου είναι σύνεδροι και συνέβαλαν σημαντικά στις διαδικασίες που προηγήθηκαν του συνεδρίου.

 

Οσο για τον Αλέξανδρο Θεοδώρου θεωρείται σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη,  βέβαιη η συμμετοχή του για το ψηφοδέλτιο της Εύβοιας καθώς η απόφαση όπως λένε οι ίδιες πηγές έχει «κλειδώσει».

Το πρόγραμμα του συνεδρίου

Live η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη

 

Οι τρεις πρώην πρόεδροι

Από εκεί και πέρα, η παρουσία των τριών πρώην προέδρων του ΠΑΣΟΚ (για πρώτη φορά από το 2019) στην έναρξη του συνεδρίου αναδεικνύεται ως ένα σαφές μήνυμα ενότητας. Ο Κώστας Σημίτης θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό απόψε, ενώ αύριο το μεσημέρι θα μιλήσουν κατά σειρά οι Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος. Έπειτα από μια δεκαετία με ουκ ολίγες αναταράξεις, άλλωστε, η Χαρ. Τρικούπη επιθυμεί, πέρα από το πάγιο αφήγημα της ανανέωσης, να αναδείξει και μια αίσθηση «συνέχειας» της παράταξης, την οποία σηματοδοτεί εν πολλοίς και η επιλογή του Πέτρου Ευθυμίου ως προέδρου του συνεδρίου. Για αύριο είναι προγραμματισμένος, επίσης και ο κύριος όγκος ομιλιών των στελεχών, ένα πεδίο επίσης με σημαντικό ενδιαφέρον, ειδικά για όσους εκφράζουν συγκεκριμένες εσωκομματικές τάσεις.

Επιπλέον – και πέρα από τα κομματικά τείχη – σύμφωνα με πληροφορίες, στην ολομέλεια θα απευθυνθούν ο Νίκος Αλιβιζάτος και ο Γιάννης Πανούσης, αλλά και ο Κώστας Χρυσόγονος, που έχει ενταχθεί πλέον στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Όσον αφορά τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων που έχουν προσκληθεί, εκ μέρους της ΝΔ, θα παραβρεθεί ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Παύλος Μαρινάκης. O ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπηθεί από τον εκπρόσωπο τύπου, Νάσο Ηλιόπουλο. Εκ μέρους του ΚΚΕ το συνέδριο θα χαιρετήσει ο βουλευτής Χρήστος Κατσώτης και εκ μέρους του ΜέΡΑ25 ο εκπρόσωπος τύπου Μιχάλης Κριθαρίδης

Παράλληλα με τα παραπάνω, το Σάββατο θα τρέξουν και τα τρία θεματικά workshops. Στη συζήτηση για την κοινωνική κατοικία, που αποτελεί αιχμή του δόρατος στο πρόγραμμα της Χαρ. Τρικούπη, θα συμμετάσχει η Άννα Διαμαντοπούλου, ενώ παρούσα θα είναι η αρμόδια υφυπουργός της Πορτογαλίας. Οι άλλες δύο συζητήσεις θα αφορούν το Ταμείο Ανάκαμψης και το brain drain. Ακόμη, σημαντικός πυλώνας είναι και η παρουσίαση του προγραμματικού πλαισίου, που θα αποτελέσει ουσιαστικά το προεκλογικό πρόγραμμα του κόμματος και θα αναλυθεί από τον επικεφαλής του Ινστιτούτου InSocial, Νίκο Χριστοδουλάκη και τον σύμβουλο της Κ.Ο. επί οικονομικών θεμάτων, Ηλία Κικίλια.

Τέλος, την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για τη νέα Κεντρική Επιτροπή. Ζήτημα αμφισβήτησης της κυριαρχίας των «προεδρικών» δεν τίθεται, ωστόσο, από τον ηγετικό πυρήνα ξεκαθάριζαν ότι αυτονόητα θα υπάρξει εκπροσώπηση όλων των τάσεων.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ