ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πελετίδης σε Πέτσα: Είμαστε με την πλάτη στον τοίχο – Να ανοίξουν τα καταστήματα

Πελετίδης σε Πέτσα: Είμαστε με την πλάτη στον τοίχο – Να ανοίξουν τα καταστήματα
Πελετίδης σε Πέτσα: Είμαστε με την πλάτη στον τοίχο – Να ανοίξουν τα καταστήματα

Συνάντηση με τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη είχε σήμερα ο Στέλιος Πέτσας στην Πάτρα.

Την άποψη πως η πόλη βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο εξέφρασε ο Δήμαρχος Πατρέων Κωνσταντίνος Πελετίδης στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα  στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο Δημαρχείο.

Ο Δήμαρχος της Πάτρας ωστόσο κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει τα μέτρα που πρέπει και να ικανοποιήσει τα αιτήματα που υπάρχουν προκειμένου να στηριχθούν όσοι έχουν χτυπηθεί από τα μέτρα κατά της πανδημίας

Ο κ. Πελετίδης κάλεσε την κυβέρνηση να ανοίξει τα εμπορικά καταστήματα της Πάτρας  γιατί δεν είναι η αιτία του προβλήματος και δεν αποτελούν εστία υπερ μετάδοσης. Πρόσθεσε πως πρέπει να ληφθούν από την πολιτεία όλα τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας και την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Η επίσκεψή σας στην πόλη μας, τη βρίσκει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, με την «πλάτη στον τοίχο» εξαιτίας της πανδημίας και της έλλειψης ουσιαστικών μέτρων πρόληψης της διασποράς του covid-19.

Δυστυχώς, ενώ αυτό αναγνωρίζεται από την Κυβέρνηση στις διάφορες συσκέψεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης, παρακολουθούμε μία εκτενή περιγραφή και έκφραση ικανοποίησης για τα μέτρα που έλαβε μέχρι σήμερα.

Όταν μία πόλη, μία χώρα, βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, αυτό απαιτεί και μέτρα εκτάκτου ανάγκης. Παρά τις συνεχείς προτάσεις μας εδώ και ένα χρόνο, για λήψη μέτρων όπως: μαζικά τεστ στους μεγάλους χώρους εργασίας, αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για να υλοποιηθεί η αναγκαία ιχνηλάτηση και η επιδημιολογική παρακολούθηση, να «τρέξει» ο εμβολιασμός του πληθυσμού με πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, να ενισχυθούν τα δημόσια Νοσοκομεία, να επαναλειτουργήσει το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος, να προχωρήσει η επίταξη μεγάλου ιδιωτικού Νοσοκομείου της πόλης, αυτά δεν έγιναν δεκτά.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ