Ποιο είναι το κόμμα «Νίκη» που απαγορεύει τους μασόνους και τρέφει σεβασμό στον Άγιο Παΐσιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιο είναι το κόμμα «Νίκη» που απαγορεύει τους μασόνους και τρέφει σεβασμό στον Άγιο Παΐσιο

Το κόμμα Νίκη σε πρόσφατη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega συγκέντρωσε ποσοστό 1%.

Το ποσοστό βρίσκεται μακριά από το 3% που χρειάζεται ένα κόμμα για να βρεθεί εντός Βουλής, ωστόσο δεν θεωρείται ευκαταφρόνητο, καθώς βρίσκεται μόλις μισή μονάδα πίσω από την Πλεύση Ελευθερίας (1,5%).

Η εμφάνισή του κόμματος διόλου τυχαία δεν θεωρείται, καθώς ανιχνεύθηκε μετά τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη και άλλων πατριωτικών, όπως προσδιορίζονται, κομμάτων, όπως αυτό των Εμφιετζόγλου-Μπογδάνου και της Αφροδίτης Λατινοπούλου.

Η «Νίκη» είναι ένας  πολιτικός σχηματισμός που δείχνει να καταγράφει ιδιαίτερα έντονη παρουσία στην Θεσσαλονίκη και γενικότερα στη Βόρεια Ελλάδα, «κυνηγώντας» τις ίδιες ψήφους με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.

Ποιο είναι το κόμμα «Νίκη» και ο θεολόγος επικεφαλής του

Το κόμμα «Νίκη» είναι ένα από τα 36 κόμματα που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών στις εκλογές της 21ης Μαΐου, καθώς έλαβε το «πράσινο φως» από τον Άρειο Πάγο. Το κόμμα ιδρύθηκε το 2019 με έδρα τη Θεσσαλονίκη και πρόεδρο τον δάσκαλο-Θεολόγο και συγγραφέα Δημήτρη Νατσιό, ο οποίος διαθέτει και διατηρεί σχέσεις με μονές του Αγίου Όρους, διαύλους επικοινωνίας με παρεκκλησιαστικές οργανώσεις ενώ δεν κρύβει τα φιλορωσικά του αισθήματα.

Όπως περιγράφει, «συνιστά μία γνήσια πατριωτική φωνή που προέρχεται από τον απλό ελληνικό Λαό, αφού στις τάξεις της δεν δέχεται ως μέλη πρώην βουλευτές ή κυβερνητικούς οποιασδήποτε απόχρωσης. Βασίζεται σε ξεκάθαρες αξίες της Ρωμιοσύνης, χωρίς ‘δεξιές’ κι ‘αριστερές’ παρωπίδες ή γενικόλογους ‘πατριωτισμούς’ αμφίβολων ηθικών αξιών, κρατώντας αποστάσεις από κύκλους ιδεών ασυμβίβαστων με τις χριστιανικές ηθικές αξίες».

Η πρώτη φορά που απασχόλησε την επικαιρότητα ο Δημήτρης Νατσιός ήταν το 2006 όταν είχε γράψει το πρώτο κείμενο πανελλαδικά για τον περίφημο… «συνωστισμό» της Μαρίας Ρεπούση στο βιβλίο ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού. Για δώδεκα χρόνια παρουσίαζε και είχε την επιμέλεια της εκπομπής «Γράμματα Σπουδάματα» στους τηλεοπτικούς σταθμούς «4Ε» και «Δίον τηλεόραση» ενώ έχει εκδώσει 12 βιβλία, που πραγματεύονται, κυρίως, θέματα της Παιδείας.

Ψηφοδέλτιο Επικρατείας: Ένας υπερπολύτεκνος και ένας φίλος του Παϊσίου

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της «Νίκης» έχει τεθεί ο υπερπολύτεκνος Γιώργος Μπαϊραμίδης. Στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της «Νίκης» κατεβαίνει στις εκλογές της 21ης Μαΐου ο Θανάσης Ρακοβαλής, ο οποίος είχε καλές σχέσεις με τον Άγιο Παΐσιο.

Απαγορεύεται μέλος της «Νίκης» να είναι μασόνος

Για να γίνει κάποιος μέλος του «Νίκη» δεν μπορεί να είναι μασόνος, «γιατί η ιδιότητα του τέκτονα σημαίνει τη μη αποδοχή της Ελληνορθόδοξης Παράδοσης, ή τον ασπασμό ιδεών ή πρακτικών αντίθετων με την Ελληνορθόδοξη Παράδοση».

«Ως μέλος του Kινήματος μπορεί να εγγραφεί οποιοσδήποτε Έλληνας στην καταγωγή, ή αποδεδειγμένος φιλέλληνας, άνω των 18 ετών, ο οποίος δεν έχει στερηθεί τα πολιτικά του δικαιώματα και υπό την προϋπόθεση ότι αποδέχεται τις διακηρυγμένες αρχές του Κινήματος και σέβεται τον Ελληνορθόδοξο χαρακτήρα του Έθνους-κράτους. Η ένταξη στο Κίνημα γίνεται μόνο ατομικά. Δεν είναι αποδεκτά ως μέλη της ΝΙΚΗΣ πρόσωπα τα οποία έχουν θητεύσει σε κυβερνήσεις ή έχουν συμμετάσχει σε ψηφοφορίες του εθνικού κοινοβουλίου ή της ευρωβουλής ή έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα για πράξεις αντίθετες προς την ηθική του Κινήματος. Δεν γίνονται επίσης αποδεκτά ως μέλη πρόσωπα τα οποία δεν αποδέχονται την Ελληνορθόδοξη Παράδοση ή ασπάζονται ιδέες ή πρακτικές αντίθετες με αυτήν».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr