Προεδρικό Μέγαρο: Το δείπνο στους υψηλούς προσκεκλημένους έχει άρωμα από την Εύβοια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προεδρικό Μέγαρο: Το δείπνο στους υψηλούς προσκεκλημένους έχει άρωμα από την Εύβοια

Στο προεδρικό μέγαρο καταφθάνουν σε λίγη ώρα οι υψηλοί προσκεκλημένοι των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, προκειμένου να παραστούν στο δείπνο που παραθέτει προς τιμήν τους η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στις 20.30 είναι προγραμματισμένο το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο του οποίου θα υπάρξει προσφώνηση από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και αντιφωνήσεις των υψηλών προσκεκλημένων.: Ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης με την σύζυγό του Αντρη, η Γαλλίδα υπουργός Αμυνας Φρανσουά Παρλί.

Η σφυρίδα -σήμα κατατεθέν των επίσημων δείπνων της Προεδρίας κατά το παρελθόν- αποκλείστηκε και οι προσκεκλημένοι θα γευθούν γεύσεις «ταπεινές» και μαζί καθαρές, ατόφιες, από την ελληνική θάλασσα. Το καλωσόρισμα είναι ένα μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού.

Το μενού των υψηλών προσκεκλημένων στο δείπνο της Κατερίνας Σακελλαροπούλου από το προεδρικό μέγαρο
Θα ακολουθήσει η σούπα, που δεν θα είναι κάποια πολύπλοκη δυτική βελουτέ, αλλά μια κακαβιά με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια και λάδι Καλαμάτας.

Το δεύτερο πιάτο θα είναι ένας κιμάς γαρίδας σε ζωμό και φύλλο λάχανο με κρόκο Κοζάνης -είναι εμφανής η σημασία που δίνεται στα ελληνικά προϊόντα. Θα ακολουθήσει φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και ντοματίνια Κρήτης, ενώ το επιδόρπιο περιλαμβάνει λευκή σοκολάτα και μαστίχα Χίου με φιστίκια Αιγίνης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr