ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σίμος Κεδίκογλου: «Στην τελική ευθεία ο αγώνας ζωής για τη δημιουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Κ.Υ Ιστιαίας»

Όπως σας είχε γράψει το evima ότι κάτι δυνατό ετοιμάζει ο διοικητης της 5ης ΥΠΕ, Φώτης Σερέτης
Σίμος Κεδίκογλου: «Στην τελική ευθεία ο αγώνας ζωής για τη δημιουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Κ.Υ Ιστιαίας»

Βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία για να δοθεί τέλος σε έναν αγώνα ετών που είχε ως σκοπό να σταματήσει η καθημερινή «Οδύσσεια» που βιώνουν δεκάδες νεφροπαθείς και οι οικογένειές τους στη Βόρεια Εύβοια» Αυτό δήλωσε ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου μετά και τη δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 752/τ. Β΄/25-2-2021) της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που ανοίγει το δρόμο για την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού, ιατρών και νοσηλευτών, μετά και την αλλαγή του Οργανογράμματος, στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, για να είναι εφικτή η λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού. Συγκεκριμένα, η απόφαση αφορά  στην μετατροπή και κατάργηση /σύσταση κενών οργανικών θέσεων προσωπικού των Κέντρων Υγείας (Κ.Υ) Ιστιαίας και Ψαχνών αρμοδιότητας 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Για το Κ.Υ Ιστιαίας το σύνολο των οργανικών θέσεωνδιαμορφώνεται ως ακολούθως: Κλάδος Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Ειδικότητα Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας Πέντε(5) θέσεις. Ειδικότητα Νεφρολογίας Δύο (2) θέσεις. Νοσηλευτικό και Λοιπό Προσωπικό. Κατηγορία ΤΕ Κλάδος ΤΕ Νοσηλευτικής εννέα (9) θέσεις

Ο βουλευτής εξέφρασε την ικανοποίησή του, γιατί κατάφεραν να φέρουν εις πέρας έναν ιερό αγώνα ζωής για τους νεφροπαθείς της Βόρειας  Εύβοιας ύστερα από αλλεπάλληλες πιέσεις και επαφές στα αρμόδια Υπουργεία, ξεπερνώντας τα νομικά εμπόδια, για να γίνει πραγματικότητα το όνειρο των συμπολιτών μας να ζήσουν μία φυσιολογική ζωή, ανοίγοντας πλέον το δρόμο για τη δημιουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, που είναι και το πρώτο Κ.Υ στην Ελλάδα, που θα έχει Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ