ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπανός: «Υψηλά τα ποσοστά πληρότητας για το καλοκαίρι στην Στερεά Ελλάδα»

Ο Φάνης Σπανός, περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας , μίλησε στο τουριστικό συνέδριο Choose Greece 2022, που πραγματοποιείται στο Κέντρο Πολιτισμού 'Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022
Σπανός: «Υψηλά τα ποσοστά πληρότητας για το καλοκαίρι στην Στερεά Ελλάδα»

Για το σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης της Περιφέρειάς του, μίλησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, κατά την διάρκεια της τοποθέτησής του, στο πλαίσιο του τουριστικού συνεδρίου Choose Greece, που διοργανώνεται από το Olympia Forum.

O κ. Σπανός, αναφέρθηκε συγκεκριμένα στους τέσσερις πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίζεται ο περιφερειακός σχεδιασμός για τον τουρισμό της Στερεάς Ελλάδας, ενώ τόνισε πως στόχος είναι η διασφάλιση της ποιότητας για τον επισκέπτη.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Όποιος επισκέπτεται την τη Στερεά Ελλάδα αυτά που μπορεί να ζήσει είναι μοναδικά και σε αυτά έχουμε εστιάσει την προσπάθεια που κάνουμε εδώ και αρκετά χρόνια προκειμένου αυτός ο τόπος ο μοναδικός να γίνει ευρύτερα γνωστός και να γίνει τουριστικός προορισμός για όλη την χώρα αλλά και στο Διεθνές περιβάλλον.

Από τα στοιχεία των τελευταίων ετών προκύπτει ότι είμαστε στις πρώτες θέσεις στην ποσοστιαία αύξηση των αφίξεων και αυτό οφείλεται σε αυτά που προσφέρει ο τόπος όλο το χρόνο και δίνει την  δυνατότητα για εναλλακτικό τουρισμό.

Το σχέδιο μας το βασίζουμε σε τέσσερις πυλώνες: Δράσεις εξωστρέφειας, προβολή,  υποδομές και μελέτη.

Για το καλοκαίρι οι κρατήσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής δείχνουν πάρα πολύ υψηλά ποσοστά πληρότητας οπότε πάνω σε αυτό οικοδομούμε και έτσι πλέον θέτουμε νέους στόχους, όπως η διεύρυνση της σεζόν ή η προσέλκυση κόσμου που αφήνει μεγαλύτερα ποσά κατά διανυκτέρευση έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ πιο ποιοτικό».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ