Στο Ευρωκοινοβούλιο η Καρυστιανού: Είμαστε βέβαιοι για τη συγκάλυψη στα Τέμπη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Ευρωκοινοβούλιο η Καρυστιανού: Είμαστε βέβαιοι για τη συγκάλυψη στα Τέμπη

Η πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 28-2-2023» μίλησε όρθια σε ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των νεκρών και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η Μαρία Καρυστιανού και ο Παύλος Ασλανίδης, εκπροσωπώντας τον Σύλλογο Συγγενών Θυμάτων Τεμπών βρίσκονται και πάλι στο Ευρωκοινοβούλιο.

Με την είσοδό τους στο Κοινοβούλιο σήκωσαν πανό που γράφει: «Το μεγαλύτερο θέλω και το καλύτερο μέλλον, να ξεπλύνουμε την ντροπή».

«Ζητάμε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να υποστηρίξει την αναφορά που καταθέσαμε για τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Μιλάμε με ακρίβεια για τη συγκάλυψη.

Το έγκλημα των Τεμπών δε θα συγκαλυφθεί», ανέφερε προ ολίγων ημερών η πρόεδρος του συλλόγου, Μαρία Καρυστιανού που θα βρεθεί ενώπιον της Επιτροπής.

«Μαζί με μας και 1.300.000 Έλληνες ζητούν την άρση της πολιτικής ασυλίας πίσω από την οποία καλύπτονται οι υπεύθυνοι για το συμβάν», αναφέρει.

Όλα όσα είπε η Μαρία Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο:

Η πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 28-2-2023» μίλησε όρθια σε ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των νεκρών και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Όπως σημείωσε, «αυτό που μας οδήγησε εδώ, είναι μια αλληλουχία κάκιστων χειρισμών και μεθοδεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης, που προσβάλλει τη μνήμη των νεκρών μας και την αξιοπρέπεια των θυμάτων που επιβίωσαν. Παραβιάζει κατάφωρα θεμελιώδεις αρχές του Κράτους Δικαίου. Με λίγα λόγια, μας έφερε εδώ η απελπιστική κατάρρευση της εμπιστοσύνης που βιώνουμε στην Ελλάδα, σε σχέση με την ορθή λειτουργία των θεσμών».

Παράλληλα, η Μαρία Καρυστιανού υπογράμμισε ότι η «κυβέρνηση μέσω της Βουλής παρέχει στον αρμόδιο τότε υπουργό και νυν βουλευτή (σ.σ. Κώστα Αχ. Καραμανλή) πλήρη ασυλία. Δεν τον παραπέμπει καν να κριθεί στη δικαιοσύνη».

«Σήμερα εμείς και ο ελληνικός λαός είμαστε βέβαιοι για τη συγκάλυψη» τόνισε και ζήτησε:

«Να παραμείνει ανοιχτή η αναφορά στην Επιτροπή σας,

Να ζητήσετε για το θέμα Γνωμοδότηση από τις επιτροπές LIBE και TRAN και από κάθε άλλη αρμόδια υπηρεσία,

Να ζητήσετε από την Κομισιόν και τον ERA πλήρη επίσημη ενημέρωση και δημοσιοποίηση του σχετικού υλικού,

Να ζητήσετε από τον ERA να επανεξετάσει τη χορήγηση πιστοποιητικού ασφαλείας των ελληνικών σιδηροδρόμων μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών και την πλήρη προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στις επιταγές του Ευρωπαϊκού Δικαίου.

Να διαβιβάσετε την αναφορά μας στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, να ζητήσετε να σας κοινοποιήσει το πόρισμά της για την υπόθεση, και να στηρίξετε το αίτημά της για συνεργασία με την Κομισιόν».

«Στη μνήμη των νεκρών μας, στο όνομα του Κράτους Δικαίου και των κοινών μας αξιών ελπίζουμε να εισακούσετε το θεμιτό και δίκαιο αίτημα μας. Κανένας άλλος γονιός να μη βρεθεί στη θέση μας και να βιώσει ό,τι εμείς. Κλείνω με την ευχή και το σκοπό στην Ελλάδα που αγαπάμε και πονάμε να ζουν πολίτες με ασφάλεια και αξιοπρέπεια.

Το αίμα των παιδιών μας αρκεί με το παραπάνω για να αλλάξουν επιτέλους τα πράγματα» κατέληξε η Μαρία Καρυστιανού.

IEIDISEIS

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr