Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον σιδηρόδρομο – Αναμένονται ανακοινώσεις για την επανεκκίνηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον σιδηρόδρομο – Αναμένονται ανακοινώσεις για την επανεκκίνηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σήμερα συνάντηση με στελέχη των σιδηροδρόμων, στην οποία θα δώσει το παρών και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα υποδεχτεί στις 12:30 στο Μέγαρο Μαξίμου τις διοικήσεις της Hellenic Train και του ΟΣΕ, καθώς και άλλα στελέχη, με βασικό αντικείμενο της συνάντησης, τους όρους και τις προϋποθέσεις για την επανεκκίνηση των σιδηροδρόμων μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Στη συνάντηση θα παραβρεθεί και ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος χθες είχε νέο γύρο επαφών με τους εργαζόμενους στα τρένα.

Ο υπουργός συζήτησε με τους εργαζόμενους όλα τα εφικτά σενάρια επαναλειτουργίας των τρένων έως ότου να λειτουργήσει το νέο σύστημα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης ETCS στο τέλος του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

Στη συνάντηση, τη δεύτερη κατά σειρά, τέθηκε από πλευράς των εργαζόμενων το πακέτο προτάσεων για την άμεση ασφαλή επανεκκίνηση των δρομολογίων και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης τόσο των εργαζόμενων όσο και του επιβατικού κοινού.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά των σιδηροδρομικών, το «πράσινο φως» αναμένεται να δοθεί πρώτα στην επανέναρξη δρομολογίων του προαστιακού της Αθήνας, στον οποίο υπάρχει πλήρης τηλεδιοίκηση, όπως και στην επαναλειτουργία των εμπορευματικών τρένων έως το τέλος του μήνα, και εν συνεχεία στις επιβατικές αμαξοστοιχίες.

Να σημειωθεί επίσης ότι με λεωφορεία θα γίνεται η μετακίνηση επιβατών σε ορισμένες διαδρομές από 15/3, έως ότου αποκατασταθεί η σιδηροδρομική κυκλοφορία, όπως ανακοίνωσε η Hellenic Train.

Λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα η εταιρεία.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr