Βόρεια Εύβοια: Σε εκκρεμότητα τα αντιπλημμυρικά έργα ένα χρόνο και τρεις μήνες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βόρεια Εύβοια: Σε εκκρεμότητα τα αντιπλημμυρικά έργα ένα χρόνο και τρεις μήνες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές

Ερώτηση Μίλτου Χατηγιαννάκη για τα αντιπλημμυρικά έργα στη Βόρεια Εύβοια
Ερώτηση Μ. Χατηγιαννάκη για τα αντιπλημμυρικά έργα στη Β. Εύβοια, τα οποία έχουν σταματήσει και σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν ξεκινήσει καν.
Τις πολύ μεγάλες εκκρεμότητες σε ό,τι αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα που πρέπει να γίνουν μέσα στους οικισμούς, αλλά και στις πεδινές κοίτες της Βόρειας Εύβοιας ένα χρόνο και τρεις μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά και κάτι λιγότερο από τις πλημμύρες που έπληξαν τον τόπο, φέρνει με ερώτησή του στη Βουλή προς τους αρμοδίους Υπουργούς, ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και αν. τομεάρχης Εσωτερικών, Μίλτος Χατζηγιαννάκης.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ερώτησή του ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. μετά τις καταγγελίες του Δημάρχου Ιστιαίας – Αιδηψού κ. Κοτζιά στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού, ότι δεν έχει γίνει τίποτα όσον αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα στον Δήμο του, λίγους μήνες μετά, ο Δήμαρχος του γειτονικού πυρόπληκτου Δήμου Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας κ. Τσαπουρνιώτης σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή τα αντιπλημμυρικά έργα σχεδόν έχουν σταματήσει, και σε πολλές περιπτώσεις για σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα οι εντάξεις των έργων που έχουν γίνει, είναι μόνο στα χαρτιά και δεν υπάρχουν ανάλογες πιστώσεις.
Δυστυχώς, όπως σημειώνει ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, η κοροϊδία που βιώνουν από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας οι πυρόπληκτοι και πλημμυροπαθείς κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας είναι άνευ προηγουμένου, καθώς, ενώ η Βόρεια Εύβοια ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει από πλημμύρες, ενδεικτικά, έναν χρόνο μετά τις πλημμύρες στη Βορειοανατολική Εύβοια, στην παραλία Κοτσικιά δεν έχει γίνει ακόμα καμία παρέμβαση, στο Αχλάδι που οι ζημιές ήταν εντονότατες από τις περσινές πλημμύρες οι εργασίες ενώ ξεκίνησαν έχουν πλέον σταματήσει, αλλά και στους υπόλοιπους οικισμούς, τα έργα είναι ημιτελή.
Για τους λόγους αυτούς, ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Μίλτος Χατζηγιαννάκης ρωτά τους αρμοδίους υπουργούς ποιος είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τις χρηματοδοτήσεις όσον αφορά την υλοποίηση των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων στη Β. Εύβοια.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr