Αγρυπνία Εορτής Αγίου Φανουρίου στον Ι.Ν Παναγίας Ελεούσης Μαλακώντα – Ερέτριας
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αγρυπνία Εορτής Αγίου Φανουρίου στον Ι.Ν Παναγίας Ελεούσης Μαλακώντα – Ερέτριας

Μέσα σε κατανυκτικό κλίμα τιμήθηκε και φέτος η ετήσιος ιερά μνήμη του Αγίου και ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου

Μέσα σε  κατανυκτικό κλίμα  τιμήθηκε και φέτος η ετήσιος  ιερά μνήμη του Αγίου και ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς και ιδιαιτέρως όπως είθισται να εορτάζεται  στον ενοριακό ιερό ναό της Παναγίας Ελεούσης στον Μαλακώντα – Ερέτριας  όπου το εσπέρας της 26ης  Αυγούστου τελέσθηκε η ιερά αγρυπνία επι τη εορτή του εορταζομένου αγίου στην οποία ιερούργησε ο εφημέριος του ιερού ναού Πανοσ Αρχιμ Θεαγένης Κόλλιας με την συμμετοχή των ιεροψαλτών  των πιστών   από την ευρύτερη περιοχή και πολλών παραθεριστών   που προσήλθαν, με ευλάβεια και κατάνυξη, για να τιμήσουν την σεπτή μνήμη του Αγίου Φανουρίου συμπροσευχόμενοι στον προαύλειο χώρο του ιερού ναού βάση των υγειονομικών διατάξεων.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Θεαγένης που ως άλλος Πατροκοσμάς ο οποίος ζητούσε απο υπόδουλους έλληνες χριστιανούς να μιλούν ελληνικά και θα τους συγχωρούσε πλήθους αμαρτιων.

Ο π. Θεαγένης  ζητώντας  απο τους παρευρισκόμενους συμμετέχοντες  χριστιανούς στην αγρυπνία να είναι πάντα ενωμένοι να μην χωρίζονται σε δεξιούς και  αριστερούς κεντρώους παναθηναϊκούς ολυμπιακούς αεκτζήδες εμβολιασμένους η ανεμβολίαστους  και ο Άγιος Φανούριος με την χάρη του  θα τους πραγματοποιήσει κάθε αίτημα που θα ζήτησουν απο εκείνον και  θα  φανερώσει σε όλους μας το δρόμο που θα μας οδηγήσει στην αιώνια βασιλεία.

Εν συνεχεία πριν την απόλυση  ο π. Θεαγένης ευλόγησε τις προσφερόμενες απο τους πιστούς φανουρόπιτες οι οποίοι τις  προσέφεραν προς τιμήν του εορταζόμενου Αγίου για την  ευλογία και αγιασμό των ιδίων και των οικείων τους.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr