ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εύβοια: Eκθεση Levante στον πύργο των Ροβιών- Ένα μαγικό ταξίδι στο χρόνο

Ως άλλη πολιτιτική γέφυρα μεταξύ των δύο περιοχών, έχει προστεθεί και το «πορτρέτο» της Κυράς της Β. Εύβοιας, Petronilla de Tocco
Εύβοια: Eκθεση Levante στον πύργο των Ροβιών- Ένα μαγικό ταξίδι στο χρόνο

Ενα μοναδικό ταξίδι στον χρόνο έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν οι πολίτες που θα επισκεφθούν την  εμπνευσμένη έκθεσης Levante του βραβευμένου εικονογράφου Lucio Schiavon στην Εύβοια και συγκεκριμένα στον μεσαιωνικό πύργο των Ροβιών.

Την έκθεση άνοιξε ο νέος Μορφωτικός ακόλουθος της Πρεσβείας της Ιταλίας, κύριος Neri.

Στις αίθουσες του Πύργου βρίσκονται 1600 χρόνια Βενετσιάνικης ιστορίας αποτυπωμένα σε αφίσες, μια αναφορά στην παράδοση της Γαληνοτάτης στην τυπογραφία, δίνοντας ταυτόχρονα μια μοντέρνα οπτική στα έργα πλέον.

Ως άλλη πολιτιτική γέφυρα μεταξύ των δύο περιοχών, έχει προστεθεί και το «πορτρέτο» της Κυράς της Β. Εύβοιας, Petronilla de Tocco, η οποία, αντίθετα με το τι οριζόταν για τη θέση της γυναίκας εκείνη την εποχή (14ος-15ος), κατάφερε να αναλάβει ουσιαστική διπλωματική δράση και να γίνει μια από τις επιδραστικότερες προσωπικότητες της Μεσογείου.

Η καλλιγράφος Seagull Calligraphy Maria Genitsariou, υπό το φως κεριών, ταξίδεψε τους επισκέπτες στο τότε: είδαμε με τι θα έγραφε, η Petronilla στη Βενετία (π.χ. φτερά κόκκινου φασιανού) και με τι στην Εύβοια, γράφοντας με αυτά και δείχνοντας επί παραδείγματι πως έγραφε τα γράμματα της και πως τα κρυπτογραφούσε για να προστατέψει το περιεχόμενο τους.

ΕΙΚΟΝΕΣ: Ευάγγελος Φαφούτης

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ