Εύβοια: Συγκινητική μέρα η σημερινή! «55 Χρόνια Επίσκοπος» και Αεικίνητος Ποιμενάρχης, ο Καρυστίας Σεραφείμ
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Συγκινητική μέρα η σημερινή! «55 Χρόνια Επίσκοπος» και Αεικίνητος Ποιμενάρχης, ο Καρυστίας Σεραφείμ

Καρυστίας Σεραφείμ: Επέτειος 55 χρόνων από την εις Επίσκοπον χειροτονία

Με την φετινή συμπλήρωση της 55ης επετείου της εις Επισκόπου Χειροτονίας της 24ης Νοεμβρίου 1968 η οποία έλαβε χώρα με τις χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως και με την σημερινή επετειακή ημέρα Παρασκευή 24 Νοεμβρίου για την Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου

Ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ και Πρύτανης της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος εις ένδειξη ευχαριστίας προς τον τριαδικό θεό και εν όψει της επετείου εις Επισκόπου Χειροτονίας του απέδωσε με την φιλόμουση γνώση της μουσικής καλλιέργιας και καταρτήσεως του τους ύμνους εκ του αναλογίου στην σημερινή Θεία Ευχαριστία με την απλότητα και την φιλακόλουθη κατάνυξη του όπως τον διακατέχει στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδος Κύμης όπου καθ’ όλη την κατανυκτική περίοδο του ιερού σαρανταλείτουργου τελείται στον προαναφερθέντα ιερό ναό επι τη Δεσποτική Εορτή των Χριστουγέννων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ ακούραστα και με την πλαισιώση της χάριτος του θεού αποδίδει κατανυκτικά τους ύμνους εκ του αναλογίου.

 

Την Θεία Λειτουργία ετέλεσαν ο Πρωτοσύγκελλος Πανοσ Αρχιμ Νικόδημος Πόγκας ο Πανοσ Αρχιμ Παΐσιος Λαζαρίδης εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και ο Διάκονος Στυλιανός Πεταχτής.

Πρό της απολύσεως της Θείας Ευχαριστίας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ προσφώνησε εξ ονόματος κλήρου και λαού ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσ Αρχιμ Νικόδημος Πόγκας εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες και τον σεβασμό προς το πρόσωπου του Σεπτού Ποιμενάρχου στο πηδάλιο της Ιεράς Μητροπόλεως για την πολυετή καρποφόρο και ποιμσντική μέριμνα του Σεπτού Επισκόπου προς όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ στην αντιφώνηση του του με τις πατρικές και εόρτιες ευχές τις οποίες απυήθυνε προς τους πιστούς αναφέρθηκε στην μνεία της επετείου της εις Επισκόπου Χειροτονίας εις της Τρίπολη η οποία τελέσθηκε στην διάρκεια της θείας ευχαριστίας και αποτελεί την πράξη της ευχαριστίας στον θεό.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε τους ιερείς και το χριστεπώνυμο πλήρωμα της εκκλησίας για την τιμητική και συμπροσευχητική παρουσία τους μέσα στην κατανυκτική ατμόσφαιρα προσθέτοντας στον ευχαριστήριο λόγο του την πνευματική ευχαρίστηση μέσα απο την θεία ευχαριστία την οποία εκφράζουμε προς τον τριαδικό θεό ώστε να μας παρέχει την υγεία να επιτελούμε αυτό το μεγάλο και σωτήριο έργο του Επισκόπου που αφορά την τόσο την σωτηρία του Επισκόπου όσο και όλων των πιστών.

Με την συμπροσευχητική παρουσία τους στην θεία ευχαριστία παρέστησαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως και εφημέριος του ιερού ναού Πρωτοπρ Ελευθέριος Σταμπέλος ο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημος Γιαννακόπουλος Γέροντας της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κύμης και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Καρυών – Αχλαδερής πλειάδα ιερέων απο ενορίες της Κύμης και της μητροπολιτικής επαρχίας καθώς και οι πιστοί ώστε να ευχηθούν στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη τους.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ στο αναλόγιο πλαισίωσαν οι Πρωτοψάλτες κ. Ευάγγελος Στάμου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κύμης ο κ. Ευάγγελος Κόλλιας του ιερού ναού και ο Αναγνώστης κ. Αναστάσιος Ρέτσας Ιεροψάλτης ιερού ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Περιβολίων.

Κείμενο Δημήτριος Πετρογιάννης. Φωτογραφίες Παναγιώτα Γαλανού Αναστάσιος Ρέτσας          

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr