ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εύβοια: Ξενάγηση στο «Όνειρο ενός Γελοίου»- Mια εκπληκτική παράσταση στη Χαλκίδα

Μια εκπληκτική παράσταση θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει η Εύβοια και συγκεκριμένα η Χαλκίδα, την Τρίτη 30 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ στο υπαίθριο θέατρο «Ορέστης Μακρής» στο Πάρκο Λαού.
Εύβοια: Ξενάγηση στο «Όνειρο ενός Γελοίου»- Mια εκπληκτική παράσταση στη Χαλκίδα

Η παράσταση «Το Όνειρο ενός Γελοίου», βασισμένη στο ομώνυμο κείμενο του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι, παρουσιάζεται στην Εύβοια και συγκεκριμένα στη Χαλκίδα, την Τρίτη 30 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ στο υπαίθριο θέατρο «Ορέστης Μακρής» στο Πάρκο Λαού.

«Το Όνειρο ενός Γελοίου», μια ιδιότυπη ιλαροτραγωδία, ένα φανταστικό αφήγημα – αριστούργημα του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, μας ξεναγεί στην ιστορία της ανθρωπότητας, από την προπτωτική κατάσταση της αθωότητας στον απόλυτο εξευτελισμό της ανθρώπινης φύσης. Ο γελοίος άνθρωπος μας κάνει μετόχους της ιστορίας και πρόσωπα του διηγήματος, γινόμαστε θεατές και χαρακτήρες του έργου ταυτόχρονα.

Με αυτό το αισιόδοξο και διορατικό κείμενο του Ρώσου δασκάλου της ανθρώπινης ψυχολογίας καταπιάνονται αυτή τη φορά η Έφη Μπίρμπα και ο Άρης Σερβετάλης. Μας ξεναγούν στον κόσμο του «Γελοίου», οδηγώντας μας στα μύχια των σκέψεών του, μεταξύ πραγματικού και φανταστικού, αλήθειας και ψευδαίσθησης, ορατού και αόρατου, κωμικού και τραγικού, γελοιότητας και σαλότητας.

Η παράσταση αποπειράται να διερευνήσει τ’ αδιέξοδα της ανθρώπινης φύσης της οποίας τα υλικά είναι ίδια με αυτά των ονείρων: Ο ήρωας δεν βρίσκει ενδιαφέρον σε τίποτα, δεν πιστεύει σε τίποτα, δεν προσδοκά τίποτα. Το βλέμμα του καρφώνεται σ’ ένα αστεράκι. Ήξερε πως εκείνη τη νύχτα η πράξη θα εκτελεστεί. Και σίγουρα θα είχε σκοτωθεί αν δεν υπήρχε εκείνο το κοριτσάκι… Τη νύχτα εκείνη είδε το όνειρο που του αποκάλυψε την αλήθεια, το όνειρο που έγινε ο προάγγελος για μια νέα ζωή, ανακαινισμένη… Είναι σε σύγχυση;…

Σκηνοθεσία-εικαστική εγκατάσταση-σχεδιασμός κοστουμιών: Έφη Μπίρμπα
Απόδοση-Δραματουργία & Ερμηνεία: Άρης Σερβετάλης – Έφη Μπίρμπα
Μουσική: Vangelino Currentzis / Καλλιτεχνική συνεργάτις: Βάσια Λύρη
Σχεδιασμός Φωτισμού: Γιώργος Καρβέλας / Sound design: Κώστας Μιχόπουλος
Παραγωγή: Τεχνηχώρος

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Γενική είσοδος: 15 ευρώ / Προπώληση: viva.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ