Η Εορτή της Αναμνήσεως του Θαύματος Αγίου Σπυρίδωνος και ο Μέγας Παρακλητικός Κανόνας στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας

Την Τρίτη 11 Αυγούστου 2020,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, μετέβη στην Ενορία των Θαρρουνίων Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, και συγκεκριμένα στο φερώνυμο εξωκκλήσι  του Αγίου Σπυρίδωνος, επι τη εορτή της αναμνήσεως του εν Κερκύρα υπερφυούς γενομένου θαύματος του Αγίου,  όπου και  προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας με συλλειτουργούς τους Πρωτοπρ Γεώργιο Γιαννούλη, εφημέριο Αγίου Λουκά,  Ευάγγελο Βογιατζή εφημέριο  Αγίου Ιωάννου, τον Οικονόμο Αριστείδη Ρούσσο εφημέριο Διρρευμάτων, Πρεσβύτερο Γεώργιο Κουσερή εφημέριο της Ενορίας  Θαρρουνίων, και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.
Επίσης στην Θεία Ευχαριστία συμμετείχαν οι πιστοί που συμπροσευχόμενοι τίμησαν την εορτή ιστάμενοι  στον προαύλειο χώρο λόγω των υγειονομικών διατάξεων.
Επίσης συμμετείχε  στην εορτή ο εκ Θαρρουνίων καταγόμενος  ιατρός και τέως Διευθυντής του Αιματολογικού τμήματος Νοσοκομείου Αγιου Σάββα κ. Νικόλαος Γιαννούλης.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος.
Ακολούθως  ευλόγησε τους  προσφερθέντες άρτους και ευχήθηκε στους πιστούς και στην οικογένεια  του κτήτορος του ιερού παρεκκλησίου κ. Σπυρίδωνος Μπούρικα.
Επίσης έψαλαν οι Λαμπαδάριοι εξ Αθηνών του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου {Παναγίτσα}  Κυπριάδου Άνω Πατησίων κ. Νικόλαος Χωριανόπουλος και Κοιμήσεως της Θεοτόκου Άνω Καλαμακίου κ. Γεώργιος Σταματίου.
Το εσπέρας της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ χοροστάτησε, ως είθισται σε όλες τις  καθημερινές ιερές παρακλήσεις, εκ του αναλογίου στον πάνσεπτο και περικαλλή ιερό ναό της Παναγιάς Λιαουτσάνισας στην Κύμη στην Ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο.
Την Ιερά Παράκληση  ετέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος Πανοσ Αρχιμ Νικόδημος Πόγκας μετα των συμπροσευχομένων πιστών που προσήλθαν τηρούντες τας υγειονομικάς διατάξεις, ώστε με τάξη και ευλάβεια να ασπασθούν το ιερό εικόνισμα της Παναγίας επικαλούμενοι τις πρεσβείες της.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος διδακτικότατα όπως και σε όλες τις ιερές  ακολουθίες αναφερόμενος στο ιερό πρόσωπο της Παναγίας.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το τέμπλο του ιερού ναού ειναι  έργο του κορυφαίου   Γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά εν ετει 1891 το οποίο κοσμεί τον λαμπρό ιερό ναό.
Ανταπόκριση Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.