Η μνήμη του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στην Κύμη

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε   η ιερά και σεβάσμιος μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημων Νικοδήμου του Αγιορείτου ενός  εκ των  Ευβοέων Αγίων ο οποίος κοσμεί στο αγιολόγιο της Ιεράς Μητρόπολεως και της ορθοδόξου ημών εκκλησίας με την πανελλήνιο ακτινοβολία δια των θεοπνεύστων συγγραμμάτων του  της αγιασμένης βιοτής και φιλομαθούς του προσωπικότητος  αλλά και της ασκήσεως του  στην νήσο της Σκυροπούλας.

Έτσι και φέτος όπως κάθε χρόνο η Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου υπο την πνευματική καθοδήγηση και ευλογία του Σεπτού Ποιμενάρχου της κ. Σεραφείμ τίμησε την εορτή του Οσιου Νικοδημου στον  Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου  στην Κύμη όπου την Τρίτη  14 Ιουλίου 2020  τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του άγοντος τα ονομαστήρια του Πρωτοσυγκελλου   της καθ ‘ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσ Αρχιμ Νικοδήμου Πόγκα με συλλειτουργούς τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ Ελευθέριο Σταμπέλο Εφημέριο Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Κύμης τους ιερείς απο την επαρχίας Αλιβερίου και  Κύμης και των  Διακόνων και πολλών πιστών που τίμησαν την εορτή συμμετέχοντας στην Θεία Ευχαριστία κατα την οποία είχαν την τιμή και την ευλογία να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα του Οσίου Νικοδήμου τα οποία φυλάσονται στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου και ταυτόχρονα να ευχηθούν στον π. Νικόδημο για την ονομαστική εορτή του μεταξύ εκ του οποίου εκ του ιερού βήματος συμπροσευχομένου του Πανοσ Αρχίμ Δανιήλ Στέφα Προϊστάμενου Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Θηβών της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας.

Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ανέγνωσε αποσπάσματα απο των  ομιλιών του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου και τέλος ευχήθηκε στον εορτάζοντα π. Νικόδημο για την ονομαστική εορτή του και σε όλους τους συμμετέχοντες πιστούς στην εορτή.

Την υμνολογία της εορτής καθώς και την απόδοση των ύμνων έψαλαν εκ του αναλογίου ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ τον οποίον πλαισίωσαν ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού κ. Ευάγγελος Στάμου ο Πρωτοψάλτης Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου {Παναγίτσα} Κυπριάδου Άνω Πατησίων κ. Νικολάος Χωριανόπουλος με την συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών  στο αναλόγιο δίνοντας πανηγυρική έμφαση στην εορτή.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.