ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κυριακή μετά τα Φώτα στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Αμαρύνθου

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ο οποίος εκφράζοντας με τις θερμές ευχαριστίες προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου για ευγενή παραχώρηση του και στην συνέχεια ομίλησε με επίκαιρο και θεολογικό λόγο.
Κυριακή μετά τα Φώτα στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας  Αμαρύνθου
Την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022 μετά την των Φωτών και λαμπρά εορτή του Επιφανεντός Χριστού στον ιερό ναό Ευαγγελίστριας Αμαρύνθου με την ευγενή και φιλόξενη παραχώρηση του Σεβαμιωτάτου Ποιμενάρχου  Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου  χοροστάτησε του όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ με συλλειτουργούς τον Πανοσ Αρχιμ Νικόλαο Κλάδη Προϊστάμενο Ιερού Ναού Αγίου Νικόλαου Καλιθέας  Αρχιεπισκοπής Αθηνών τον Πανοσ Αρχιμ Παύλο Μπαραμπούτη εφημέριο του προαναφερθέντος ιερού ναού τον Οικονόμο Ιωάννη Μπαραμπούτη εφημέριο του ιερού ναού και τους Διακόνους π.Σιλουανό και π. Ιωάννη.
Τον θείο λόγο κήρυξε  ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ο οποίος εκφράζοντας με τις θερμές ευχαριστίες προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου για ευγενή παραχώρηση του και στην συνέχεια  ομίλησε με επίκαιρο και θεολογικό λόγο.
Εκφράζοντας και  τις θερμές ευχαριστίες του ο π. Παύλος  ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Σεραφείμ για την λειτουργική παρουσία του.
Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ετέλεσε τα ιερά μνημόσυνα ευσεβών ενοριτών μεταξυ του οποίου του  Αμαρύνθιου Ιατρού κ. Νικολάου Μπαραμπούτη κατά σάρκα αδελφού του πατρός Παύλου όπως και ευχήθηκε προς τους συγγενείς δια την ανάπαυση των ψυχών.
Παρέστη στην Θεία Ευχαριστία η Αντιδήμαρχος – Ιατρός κ. Παναγιώτα Μπούγα  –  Μπαραμπούτη και πολλοί πιστοί με τα προβλεπόμενα των υγειονομικών διατάξεων.
Επίσης στο δεξιό αναλόγιο απέδωσε τους ύμνους ο Πρωτοψάλτης της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας κ. Χαράλαμπος Καρακατσάνης και στο αριστερό αναλόγιο ο ιεροψάλτης του ιερού ναού κ. Αθανάσιος Παλόγος με την συμμετοχή αλλων ιεροψαλτών.
Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ