ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η θεομητορική εορτής της Γεννήσεως της Θεοτόκου στη Μητρόπολη Καρυστίας

Η Θεομητορική Εορτή της Γεννήσεως της Θεοτόκου στην Μητρόπολη Καρυστίας
Με λαμπρότητα εορτάστηκε η θεομητορική εορτής της Γεννήσεως της Θεοτόκου στη Μητρόπολη Καρυστίας
Με λαμπρότητα εορτάστηκε η θεομητορική εορτής της Γεννήσεως της Θεοτόκου όπου η τιμήθηκε διαδοχικά σε  φερώνυμους ιερούς ναούς της μητροπολιτικής επαρχίας Καρυστίας και επι τη ευκαιρία της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφειμ την κυριώνυμο ημέρα της εορτής  ιερούργησε στον φερώνυμο ιερό ναό της Ενορίας Κύμης με συλλειτουργούς τον Πανοσ Αρχιμ Αντώνιο Αγγελόπουλο τον Πρεσβύτερο Αθανάσιο Ανδρέου εφημέριο του ιερού ναού και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.
Τον θείο λόγο κήρυξε εμπνευσμένα ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ακολούθως  ανέγνωσε  την εγκύκλιο της ιεράς συνόδου κατά των αμβλώσεων και εν συνεχεία  ευχήκε με τις πατρικές εόρτιες ευχές του προς τους πιστούς που συμμετείχαν.
Επίσης η εορτή της Γεννήσεως της Θεοτόκου τιμήθηκε και στον φερώνυμο ιερό ναό των Στύρων επαρχιας Καρυστίας όπου ιερούργησε με την άδεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ο εκ Στύρων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Νίκανδρος με συλλειτουργούς τον Πανοσ Αρχιμ Καλλίνικο Χριστέλη εκ της Ιεράς Μητεοπόλεως Καισαριανής Βυρωνος και Υμητού τον Πρωτοπρ Αθανάσιο  Νόβα εφημέριο Μαρμαρίου και τον Πρεσβύτερο Δημήτριο Κανέλο εφημέριο του ιερού ναού.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ.Νίκανδρος και ευχήθηκε προς όλους τους πιστούς που συμμετείχαν.

Φωτογραφίες Έλενα Ανδρέου.              Άγγελος Τόλιας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ