ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με λαμπρότητα ο Εσπερινός της Αγίας Παρασκευής στην Ερέτρια

Η μνήμη της Αγίας Παρασκευής εορτάστηκε στο φερώνυμο παρεκκλήσι στην Ερέτρια
Με λαμπρότητα ο Εσπερινός της Αγίας Παρασκευής στην Ερέτρια
Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη της Αγίας Οσιομάρτυρος Παρασκευής το εσπέρας της 25ης Ιουλίου οπότε τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στο φερώνυμο ιερό παρεκκλήσι στην Ερέτρια, όπου προεξήρχε ο Πανοσιότατος Αρχιμανδρίτης Θεαγένης Κόλλιας εφημέριος ιερού ναού Παναγίας Ελεούσης Μαλακωντα – Ερέτριας με την συμμετοχή πολλών πιστών που τίμησαν την εορτή.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο πάτερ Θεαγένης, ο οποίος  μίλησε περιληπτικά για το βίο της Αγίας Παρασκευής της πολιούχου της Χαλκίδας και όλης της Εύβοιας και προέτρεψε τους παρευρισκόμενους χριστιανούς να τιμούν αυτά που τους παραδόθηκαν από τους γονείς και τους προγόνους τους, γιατί είναι κατασταλαγμένη πείρα και σοφία όλων που  έζησαν σε αυτό τον τόπο πριν από εμάς και είναι ο μόνος ασφαλής  και ταιριαστός δρόμος για όλους εμάς, να προσεγγίσουμε το θείο και να απολαύσουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια, σεβασμό προς τον άλλο και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
Ευχαρίστησε επίσης και την οικογένειά του κτήτορος κ. Αναστασίου Βσλκανου για τον κόπο που καταβάλουν κάθε χρόνο για να γίνει η πανήγυρις και ευχαρίστησε και επαίνεσε και τον κοσμο που ήρθε να προσκυνήσει για τον άψογο τρόπο που παρακολούθησαν και συμμετείχαν στην ακολουθθα του εσπερινού.
 Ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους και με υγεία, ώστε  να ανταμώσουμε όλοι μαζί πάλι του χρόνου στον ίδιο όμορφο ναό της Αγίας Παρασκευής που αποτελεί πόλο έλξης για όλη την Ερέτρια και την γύρω περιοχή.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ