Με πλούσιες εκδηλώσεις ο εορτασμός της μνήμης της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με πλούσιες εκδηλώσεις ο εορτασμός της μνήμης της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής

Η Ιερά Πανήγυρις της Αγίας Ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, θα λάβει χώρα στον Ιερό της Ναό,  Παλαιοχριστιανική Βασιλική, 25 και 26 Ιουλίου 2022

Η Ιερά Πανήγυρις της Αγίας Ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, θα λάβει χώρα στον Ιερό της Ναό,  Παλαιοχριστιανική Βασιλική, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Δ Ε Υ Τ Ε Ρ Α   2 5   Ι Ο Υ Λ Ι Ο Υ   2 0 2 2

ώρα 7π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

ώρα 7μ.μ. ΜΕΓΑΣ ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Φαναρίου κ. ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ- Γενικού Διευθυντού της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Εν συνεχεία Λιτανεία της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, με την συμμετοχή του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Φαναρίου κ. ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών κ. ΦΙΛΟΘΕΟΥ-Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.

Άφιξη της Ιεράς Πομπής στο «Στρογγυλό» της Παραλίας και άνοδος στην εξέδρα. Δέηση – Προσφώνηση υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.

Πανηγυρική Ομιλία υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών κ. ΦΙΛΟΘΕΟΥ.

Αποχώρηση της Ιεράς Πομπής & κατάληξη στον Ιερό Ναό της Πολιούχου.

 

ώρα 11μ.μ. ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ.

ώρα 2π.μ. Πέρας Ιεράς Αγρυπνίας.

 

Τ Ρ Ι Τ Η   2 6   Ι Ο Υ Λ Ι Ο Υ   2 0 2 2

ώρα 7π.μ. ΟΡΘΡΟΣ.

ώρα 7:30π.μ. Αρχιερατική Χοροστασία.

ώρα 8:30π.μ. ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ, ο οποίος και θα κηρύξει τον θείο λόγο, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κορίνθου κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, Μάνης κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών κ. ΦΙΛΟΘΕΟΥ και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.

ώρα 7μ.μ. Εσπερινός και Ιερά Παράκληση στην Αγία Παρασκευή.

Οι ιερές Ακολουθίες της Πανηγύρεως θα μεταδοθούν απ’ ευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος (89,5fm και https://ecclesiaradio.gr/) και από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7fm).

Καλούνται οι ευσεβείς χριστιανοί, όπως προσέλθουν και λάβουν τη χάρη και την ευλογία της Αγίας.

*Από 21 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου 2022, τα πρωινά και ώρα 7π.μ. θα τελείται ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ενώ κάθε απόγευμα στις 7μ.μ. ο Εσπερινός και Ιερά Παράκληση στην Αγία Οσιοπαρθενομάρτυρα Παρασκευή.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr