Μεγάλη Τρίτη εσπέρας στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μεγάλη Τρίτη εσπέρας στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας

Μεγάλη Τρίτη εσπέρας στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας
Με την δέουσα κατάνυξη διανύοντας την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα τελέσθηκε το εσπέρας της Μεγάλης Τρίτης 27 Απριλίου ο Όρθρος της Αγίας και Μεγάλης Τετάρτης στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στην Κύμη όπου χοροστάτησε εκ του αναλογίου  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ο οποίος ομίλησε  με τον εμπνευσμένο λόγο του περι  των  στίχων  που υμνογραφούν το επισφραγιστικό δοξαστικό της αποψινής κατανυκτικής ακολουθίας.
Ακολούθως  απέδωσε με την πρέπουσα κατάνυξη και μελωδία της μουσικής γνώσεως του  κατα τρόπο κατανυκτικό το Δοξαστικό της Κασσιανής πλαισιούμενος απο τον εφημέριο του ιερού ναού π. Ελευθέριο και τον  Πρωτοψάλτη του ιερού ναού κ. Ευάγγελο Κόλλια.
Στην κατανυκτική ακολουθία ιερούργησε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και εφημέριος του ιερού ναού Πρωτοπρ Ελευθέριος Σταμπέλος με τον Διάκονο Πρόδρομο Γκέγκε.
Μετά το πέρας της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος  επισφράγισε πριν την απόλυση την αποψινή κατανυκτική συνάξη  με το  επίκαιρο και θεολογικό κήρυγμα του για την Μεγάλη Εβδομάδα καθώς και ευχήθηκε με τις πατρικές ευχές του στους πιστούς που συμμετείχαν καθ’ όλη την διάρκεια της ακολουθίας ιστάμενοι και τηρούμενοι τις υγειονομικές διατάξεις.
Ανταπόκριση Δημήτριος Πετρογιάννης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr