ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Πανευβοϊκός Σύλλογος «ΑΝΘΡΩΠΟΣ – ΕΛΠΙΔΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» στο Φεστιβάλ “Η Αναπηρία στην Κοινωνία”

Μέσω Διαδικτύου
Ο Πανευβοϊκός Σύλλογος «ΑΝΘΡΩΠΟΣ – ΕΛΠΙΔΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» στο Φεστιβάλ  “Η Αναπηρία στην Κοινωνία”

Το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020, πρώτη ημέρα τουδιαδικτυακού πολυθεματικού Φεστιβάλ  “Η Αναπηρία στην Κοινωνία”,  και στο πλαίσιο των επιστημονικών συζητήσεων για την Τέχνη και την Αναπηρία προσκλήθηκε  ο Γιώργος Χριστάκης , εμπνευστής και ιδρυτής  από το 2004 του χοροθεάτρου  Dagipoli dance co.                                      Είναι η πρώτη ομάδα σύγχρονου χορού που δημιουργήθηκε από χορευτές με κινητική αναπηρία με συνεχή παρουσία στα καλλιτεχνικά δρώμενα .

Η σημερινή συζήτηση είχε ως θέμα της τα εμπόδια αλλά και τους δισταγμούς που αντιμετωπίζουν οι χορευτές με κινητική αναπηρία .                                                                      

Κυριακή 27 Δεκέμβριου 2020 δεύτερη ημέρα του διαδικτυακού πολυθεματικού Φεστιβάλ “Η Αναπηρία στην Κοινωνία”  – διοργάνωση Πανευβοϊκός Σύλλογος ΑμεΑ “Άνθρωπος -Ελπίδα- Πολιτισμός” υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και αθλητισμού- .

Στο πρόγραμμα των “Επιστημονικών Συζητήσεων για την Τέχνη και την Αναπηρία” καλεσμένος είναι ο Κωνσταντίνος Μίχος , δημιουργός και ιδρυτής της επαγγελματικής ομάδας χορού  “Λάθος Κίνηση “ της πρώτης ομάδας που ενέταξε χορευτές με αναπηρία στο δυναμικό της από το 1997 .

Ο Κωνσταντίνος Μίχος μελετάει το χορό ως εργαλείο για την ανάπτυξη κοινωνικής συνείδησης.

Το θέμα της συζήτησης θα περιστραφεί  στην ιστορική αναδρομή της εξέλιξης του σύγχρονου χορού στην Ελλάδα σε σχέση με την αποδοχή των ανάπηρων χορευτών στις παραστατικές τέχνες.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΜΠΑΡΟΥΤΟΞΥΛΟ
ΤΣΩΚΟΣ