ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Προεόρτιος Αγρυπνία στον Άγιο Ιωάννη Αλιβερίου

Την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου εσπέρας στα πλαίσια των λατρευτικών εκδηλώσεων επι τη εορτή του Αγίου και ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου
Προεόρτιος Αγρυπνία στον Άγιο Ιωάννη Αλιβερίου

Την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου εσπέρας στα πλαίσια των λατρευτικών εκδηλώσεων επι τη εορτή του Αγίου και ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου λαμβάνοντας χώρα η προεόρτιος αγρυπνία με την συμμετοχή των πιστών και βάση των υγειονομικών διαταξέων στον φερώνυμο ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στην ενορία του Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου γενετείρας του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου.

Πριν την έναρξη της αγρυπνίας προηγήθηκε η υποδοχή του ιερού λειψάνου του Αγίου Δημητρίου το οποίο εκόμισε με την άδεια και ευλογία του Σεβασμιωτατάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσ Αρχιμ Νικόδημος Πόγκας με τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ Ελευθέριο Σταμπέλο.

Ακολούθησε η κατανυκτική προεόρτιος αγρυπνία προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου π. Νικοδήμου μετά των συμμετεχόντων ιερέων του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτοπρ Ελευθερίου Σταμπέλου του Πρεσβύτερου Ανάργυρου Τσιπόκα εφημερίου Πετριών και του Πρωτοπρ Ευαγγέλου Βογιατζή εφημερίου της ενορίας.

Τους ύμνους της αγρυπνίας απέδωσαν εκ δεξιού χορού ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου κ. Χαράλαμπος Μαζαράκης με τον Ιεροψάλτη του Ιερού Ναού Αγίου Νικόλαου Ερέτριας κ. Δημήτριο Πετρογιάννη και εξ αριστερού χορού ο Αναγνώστης – Ιεροψάλτης Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Περιβολίων κ. Αναστάσιος Ρέτσας.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ