Εύβοια: Πότε ανοίγει ο δρόμος Στόμιο- Πλατάνα- Οι 2 ημερομηνίες «κλειδία» για το έργο
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Πότε ανοίγει ο δρόμος Στόμιο- Πλατάνα- Οι 2 ημερομηνίες «κλειδία» για το έργο

Tι συνοψίζεται από νεότερη ενημέρωση για τα έργα στην Πλατάνα παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας Γιώργου Κελαϊδίτη
Για ένα δεκαήμερο το Πάσχα, αναμένεται να ανοίξει ο δρόμος Στόμιο- Πλατάνα όπως έγινε γνωστό σε νεότερη ενημέρωση για τα έργα στην Πλατάνα παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας Γιώργου Κελαϊδίτη.
Ο δρόμος θα είναι διπλής κατεύθυνσης και το έργο θα ολοκληρωθεί στο τέλος της Άνοιξης.
Αξίζει να σημειωθεί πως πολίτες σχολιάζουν πως οι εργασίες που έγιναν είναι εκπληκτικές με το έργο να αναδεικνύεται ίσως και το που έχει περατωθεί στο νησί.
«Η σημερινή μας επίσκεψη στην ηλιόλουστη και πανέμορφη περιοχή της Κύμης παρουσία των συναδέλφων μας στον α΄ βαθμό της αυτοδιοίκησης, μας έδωσε τη δυνατότητα να δούμε από κοντά την εξέλιξη έργων ολοκληρωμένων ή σε φάση εκτέλεσης, αλλά και τον σχεδιασμό νέων τα οποία εργαζόμαστε συλλογικά και μεθοδικά να βελτιώσουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας και να φέρουν καλύτερες μέρες στον τόπο μας» τόνισε σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook ο κος Κελαϊδίτης.
Εξήγησε πως το μεγάλο έργο οδικής ασφάλειας Στόμιο-Πλατάνα βρίσκεται και πάλι σε καλό ρυθμό, με τις αναγκαίες εργασίες προστασίας των πρανών, ασφαλτόστρωσης και τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας, να βρίσκονται πολύ κοντά ώστε ο δρόμος να δοθεί σε κυκλοφορία μέχρι τα τέλη Μαΐου.
«Λίγο πιο πέρα στην Πλατάνα, ολοκληρώσαμε σημαντική παρέμβαση προστασίας της κεντρικής οδικής αρτηρίας και του οικισμού από τη διάβρωση της θάλασσας σε μήκος 300 μ» προσθέτει και αναφέρει ότι «Παράλληλα, επισκεφθήκαμε πολλά σημεία του εθνικού και επαρχιακού δικτύου όπου ολοκληρώθηκαν, εκτελούνται και προγραμματίζονται παρεμβάσεις συντήρησης και βελτίωσης οδοποιίας στα τμήματα, Παραλία Κύμης-Κύμη, Κύμη-Μετόχι, Μονόδρυ-Κύμη, Σκοτεινή-Πλατάνα, Οξύλιθο, Βίταλα, Μανίκια κ.α.».
«Είδαμε από κοντά τη συνολική αντιπλημμυρική παρέμβαση που έγινε στον ποταμό Μανικιάτη, τόσο με τον καθαρισμό και τη διευθέτηση του ποταμού σε επικίνδυνα σημεία όσο και με την κατασκευή λιθορριπής και συρματοκυβωτίων μήκους 250 μ. έναντι της γέφυρας Μονοδρίου και με την ανακατασκευή της εδαφόπλακας της γέφυρας» επεσήμανε.
«Κλείνω με το μεγαλύτερο ίσως για πολλούς λόγους έργο στην περιοχή, το φράγμα Μανικίων το οποίο παρότι έχει στοιχειώσει εδώ και δύο δεκαετίες, εργαζόμαστε με πείσμα και υπομονή προκειμένου να ξαναμπεί σε τροχιά υλοποίησης» έγραψε επιπλέον ξεκαθαρίζοντας πως έχοντας ήδη ανανεώσει τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου, ολοκληρώνεται με την Τεχνική μας Υπηρεσία μέσα στο προσεχές καλοκαίρι την επικαιροποίηση της τεχνικής μελέτης του έργου, τις δυο δηλαδή βασικές προϋποθέσεις για να εξασφαλίσουμε την ένταξη, χρηματοδότηση και υλοποίηση του έργου μέσα από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».
«Σήμερα είχαμε την ευκαιρία με τους τεχνικούς συμβούλους της μελέτης να επιβεβαιώσουμε από κοντά την καλή γενικώς κατάσταση των υφιστάμενων κατασκευών, επιτρέποντας μας να αισιοδοξούμε πως το έργο παρά την πάροδο ετών και συμβάντων που μεσολάβησαν είναι τεχνικά εφικτό και υλοποιήσιμο. Συνεχίζουμε…»

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr