Εύβοια: Σύσκεψη για τα προβλήματα στην υγεία- Ποιοι θα συμμετάσχουν
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Εύβοια: Σύσκεψη για τα προβλήματα στην υγεία- Ποιοι θα συμμετάσχουν

Στη σύσκεψη έχουν προσκληθεί οι θεσμικοί φορείς του τόπου, για μια συζήτηση για το νέο Νοσοκομείο και τις δομές υγείας του νομού Ευβοίας.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας διοργανώνει σύσκεψη την Παρασκευή 29 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, στη Χαλκίδα.

Στη σύσκεψη έχουν προσκληθεί οι θεσμικοί φορείς του τόπου, για μια συζήτηση για το νέο Νοσοκομείο και τις δομές υγείας του νομού Ευβοίας.

Συγκριμένα, έχουν προσκληθεί οι βουλευτές του νομού, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα και οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδας.

Yπενθυμίζεται πως λίγες μέρες νωρίτερα και μετά από μήνες αναμονής, η βουλευτής Ευβοίας Κατερίνα Καζάνη έλαβε επιτέλους απαντήσεις σε, κάποιες, από τις ερωτήσεις της σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Εύβοιας και της Σκύρου στον τομέα της Υγείας.

Σχετικά με τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στην Ιστιαία, το Υπουργείο πρόταξε την απουσία ενδιαφέροντος προς κάλυψη των κενών θέσεων, ενώ αναφέρεται και στην πιθανότητα λειτουργίας του μέσω ΣΔΙΤ (Σύμβαση Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα).

Με ανάλογη διάθεση, το Υπουργείο αντιμετωπίζει τα πολυάριθμα κενά στο Π.Π.Ι. Σκύρου και στο ΓΝ-ΚΥ Καρύστου, με μετακινήσεις ιατρών από τα ΓΝ-ΚΥ Κύμης και ΓΝ Χαλκίδας. Στην πρόσφατη προκήρυξη μόλις τέσσερις θέσεις αφορούσαν στο Νοσοκομείο Καρύστου, ενώ καμία πρόβλεψη δεν υπήρχε για το Π.Π.Ι. Σκύρου ή οποιοδήποτε ΚΥ του νομού.

Καμία διάθεση δεν διαφαίνεται από πλευράς αρμοδίων να προβούν σε μαζικές προσλήψεις προσωπικού και να παρέχουν τα απαραίτητα κίνητρα ώστε να υπάρξει ενδιαφέρον για τις κενές θέσεις.

Ως προς το ΓΝ Χαλκίδας, καμία αναφορά δεν γίνεται για την κατάσταση που επικρατεί στο Τμήμα Αιμοδοσίας που λειτουργεί με μόλις μια επικουρική ιατρό, και την υποστελεχωμένη οφθαλμολογική κλινική, καθώς και στην ανάγκη άμεσης πρόσληψης ιατρικού προσωπικού που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Τέλος, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι προφανώς το Υπουργείο διακρίνεται για την παντελή άγνοιά του ως προς την κατάσταση που επικρατεί στο ΓΝ Χαλκίδας, καθώς ούτε νευροχειρουργικό τμήμα λειτουργεί, ούτε βέβαια νεογνολογική μονάδα, ούτε μονάδα περιτοναϊκής κάθαρσης, όπως αναφέρει στην απάντησή του.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr