Εύβοια: Τα τρακτέρ προσεγγίζουν την Αθήνα- Ανυποχώρητοι οι αγρότες- Δείτε βίντεο
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Τα τρακτέρ προσεγγίζουν την Αθήνα- Ανυποχώρητοι οι αγρότες- Δείτε βίντεο

Δέκα τρακτέρ από την Εύβοια στις κινητοποιήσεις στην Αθήνα

Ανυποχώρητοι οι αγρότες τόσο από την Εύβοια όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα προσεγγίζουν την Αθήνα με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα στο πνεύμα να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους εφόσον δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Με σημαίες και κόρνες ξεκίνησε η κάθοδος των τρακτέρ στην Αθήνα από το Κάστρο της Βοιωτίας, όπου και διανυκτέρευσαν. Από νωρίς το πρωί εκατοντάδες αγρότες, αλλά και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής μαζί με επαγγελματίες βρέθηκαν δίπλα τους στο μπλόκο των τρακτέρ για συμπαράσταση.

Δεκάδες τρακτέρ αναμένεται να μπουν σήμερα στην Αθήνα, με το μεγάλο συλλαλητήριο των αγροτών να είναι προγραμματισμένο για τις 18:30 στην Πλατεία Συντάγματος.

Ανάμεσα στα τρακτέρ που θα συμμετέχουν, δέκα είναι από την Εύβοια.

Νωρίς σήμερα το πρωί πατώντας κόρνες πέρασαν από την Χαλκίδα με πομπή κατευθυνόμενα προς το Σχηματάρι.

«Είμαστε στο Σχηματάρι και περιμένουμε γύρω στις 10 με 10:30 τους συναδέλφους μας από τη Στερεά και Βόρεια Ελλάδα για να ξεκινήσουμε την κάθοδο στην Αθήνα», δήλωσε στο evima.gr ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου, Μπάμπης Τσιβίκας. 

Αποκλειστικό βίντεο την ώρα της πομπής των τρακτέρ στην Χαλκίδα

Ακολουθώντας ένα αυστηρά οργανωμένο σχέδιο, οι αγρότες της Εύβοιας πέρασαν από την Εθνική οδό Αθηνών Λαμίας στο ύψος της Μαλακάσας.

Νωρίτερα περίμεναν το κομβόι από το Κάστρο Βοιωτίας και ξεκίνησαν από κοινού για την κάθοδο στο κέντρο της Αθήνας.

Βίντεο τώρα από το κομβόι των αγροτών της Εύβοιας στην Εθνική οδό στο ύψος της Μαλακάσας

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, περισσότερα από 150 τρακτέρ θα κάνουν «απόβαση» στην Αθήνα, στην πλατεία Συντάγματος, μαζί με χιλιάδες αγρότες που καταφθάνουν με λεωφορεία και αυτοκίνητα, από τη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

Οι αγρότες, έχουν έρθει σε συνεννόηση με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για συντεταγμένη κάθοδο, ωστόσο τα προβλήματα που θα προκληθούν, κυρίως στο κέντρο, θα είναι ιδιαίτερα σοβαρά. Σύμφωνα λοιπόν με τις επίσημες ανακοινώσεις, τα τρακτέρ που συγκεντρώθηκαν από χθες το βράδυ στη Βοιωτία, θα μπουν νωρίς το μεσημέρι από τη λεωφόρο Κηφισού στην πρωτεύουσα και μέσω της λεωφόρου Αθηνών και της Αχιλλέως θα φθάσουν στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Στη συνέχεια, σε ανάποδη πορεία από την Αγίου Κωνσταντίνου θα φθάσουν στην Ομόνοια και κινούμενα ανάποδα στην Πανεπιστημίου, συνοδεία περιπολικών θα φθάσουν στο Σύνταγμα. Παράλληλα, δεκάδες λεωφορεία θα σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο και χιλιάδες αγρότες θα κατέβουν μέσω της λεωφόρου Κηφισίας στο Σύνταγμα.

Η Τροχαία, θα στήνει μπλόκα περιμετρικά του κέντρου της πόλης και θα αποκλείει δρόμους ανάλογα με την κίνηση και τη ροή των τρακτέρ και των αγροτών. Επίσης αναμένεται και μεγάλος αριθμός αγροτών που θα φθάσουν στην πόλη με Ι.Χ.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ: «Λόγω της επικείμενης συγκέντρωσης – διαμαρτυρίας αγροτών η Ελληνική Αστυνομία έχει καταρτίσει και θα εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο πλέγμα μέτρων για την εύρυθμη και ασφαλή διεξαγωγή των κινητοποιήσεων.

Κεντρικός άξονας του σχεδιασμού αποτέλεσε η διασφάλιση του θεμελιώδους δικαιώματος των πολιτών να συνέρχονται, χωρίς να διαταράσσεται υπέρμετρα η κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό θα ληφθούν προσαρμοσμένα στην περίσταση μέτρα τροχαίας με τις ανάλογες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ώστε η μετακίνηση των αγροτών να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια για τους ίδιους και τους λοιπούς χρήστες του οδικού δικτύου, σε όλη τη διαδρομή από την περιφέρεια στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα, η κίνηση των τρακτέρ θα γίνει συνοδεία περιπολικών της Ελληνικής Αστυνομίας με συγκεκριμένο δρομολόγιο τόσο από το Κάστρο Βοιωτίας όσο και από τα Μέγαρα Αττικής, όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν πριν τη μετάβαση στην Αθήνα.

Παράλληλα, για να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της κυκλοφορίας έχει προγραμματισθεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Λόγω των μέτρων, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ)».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία, προκειμένου να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της κυκλοφορίας έχει προγραμματισθεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Λόγω των μέτρων, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ).

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν είναι οι εξής:

-Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

-Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.

-Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.

-Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Το μεγάλο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 6:30 το απόγευμα.

Οι Ευβοιώτες αγρότες θα δημιουργήσουν ένα μεγάλο Πανευβοϊκό μπλοκ στην Ομόνοια, όπου έχει δοθεί το γενικό ραντεβού των Ευβοέων, στις 5:15 το απόγευμα, για να ξεκινήσει η πορεία προς την πλατεία Συντάγματος.

Λεωφορεία με αγρότες σπέυδουν από την Βόρεια Εύβοια (Ιστιαία, διασταύρωση Ροβιών και μπλόκο Κηρίνθου), τη Νότια Εύβοια (πλατεία Καρύστου, διασταύρωση Μαρμαρίου, αναχώρηση με πλοίο από Νέα Στύρα) και την Κεντρική Εύβοια (Τριάδα, Ψαχνά, Αρτάκη και περιοχή Βούρκου Χαλκίδα).

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr