ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Λέκκας στο evima.gr: Δεν αποκλείεται να γίνει σεισμός 5,5 Ρίχτερ στη Θήβα – Η Εύβοια θα ταρακουνηθεί

Ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευθύμης Λέκκας, μίλησε στο evima.gr, για το ενδεχόμενο δυνατού σεισμού στη Θήβα.
Λέκκας στο evima.gr: Δεν αποκλείεται να γίνει σεισμός 5,5 Ρίχτερ στη Θήβα – Η Εύβοια θα ταρακουνηθεί

O πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, μιλώντας στο evima.gr, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να σημειωθεί στην περιοχή μεγάλος σεισμός της τάξης των 5,5 Ρίχτερ.

«Δεν είναι πολύ πιθανό, αλλά δεν αποκλείεται να γίνει σεισμός 5,5 Ρίχτερ στη Θήβα. Το συγκεκριμένο ρήγμα, πάντως, δεν μπορεί να δώσει πάνω από 6 Ρίχτερ», είπε ο καθηγητής.

Tο ρήγμα της Θήβας έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και μέγεθος από εκείνα της Αταλάντης και των Αλκυονίδων. Εξήγησε ότι είναι πολλά μικρά ρήγματα μαζί, τα οποία έχουν δώσει τους σεισμούς που έχουν ανησυχήσει τους κατοίκους τους τελευταίους 4 μήνες.

Πάντως, εκτίμησε ότι η Εύβοια, θα ταρακουνηθεί αρκετά στο ενδεχόμενο αυτό, ενός μεγάλου σεισμού, ωστόσο δεν θα κινδυνεύσει. Το συγκεκριμένο ρήγμα δεν μπορεί να ενεργοποιήσει τα ρήγματα της Αταλάντης ή των Αλκυονίδων, καθώς δεν έχει κομβική θέση στο ελληνικό τόξο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ