Παζάρι Αυλωναρίου: Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι έμποροι – Πως πήγε η πρώτη μέρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παζάρι Αυλωναρίου: Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι έμποροι – Πως πήγε η πρώτη μέρα

Με συγκρατημένη αισιοδοξία αντιμετώπισαν την έναρξη του παζαριού του Αυλωναρίου οι έμποροι που συμμετέχουν σε αυτό. 

Με συγκρατημένη αισιοδοξία αντιμετώπισαν την έναρξη του παζαριού του Αυλωναρίου οι έμποροι που συμμετέχουν σε αυτό.

 

Ξεκίνησε μετά από δύο χρόνια απουσίας το μεγάλο παζάρι του Αυλωναρίου στην Εύβοια.

Μιλώντας στο evima.gr έμποροι που συμμετέχουν στο μεγαλύτερο παζάρι της Εύβοιας ανέφεραν πως περιμένουν να δουν πως θα εξελιχθεί η κίνηση και μοιάζουν συγκρατημένα αισιόδοξοι, ενώ ευελπιστούν να «βγάλουν τα σπασμένα» των τελευταίων δύο χρόνων που δεν δούλεψαν λόγω πανδημίας.

Οι περισσότεροι επαγγελματίες είναι ιδιοκτήτες καταστημάτων που συμμετέχουν στα μεγαλύτερα παζάρια που γίνονται στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων είναι και το παζάρι στο Αυλωνάρι.

Η εικόνα που υπάρχει είναι πως ο κόσμος γενικά βγαίνει βόλτα και ψωνίζει αλλά πλέον είναι αρκετά συγκρατημένος και πολύ προσεκτικός στις αγορές που πραγματοποιεί καθώς τα νοικοκυριά πλέον «στενάζουν» με την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση που υπάρχει και μαστίζει την ελληνική κοινωνία.

Ο εμβληματικός θεσμός για τον δήμο Κύμης Αλιβερίου ξεκίνησε στη 13:00, το μεσημέρι. Στα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν  στο Αυλωνάρι έδωσαν το παρών, ο δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς, ο αντιδήμαρχος Χρήστος Σαμαράς, ο Πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου, Ζέρβας Γεώργιος, ο αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Θεοδώρου, ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπαράκος, ο αντιδήμαρχος Νίκος Μαστροκώστας, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Κότσαρης,  η υπεύθυνη πολιτιστικών του Δήμου Μαρία Σαμαρά – Μπότη, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αλιβερίου Γιώργος Παπαδιόχος και του Πυργίου Δημήτρης Γιαννακός καθώς και η  υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην Εύβοια Σοφία Νικολάου.

Το παζάρι του Αυλωναρίου είναι μια διοργάνωση που έχει βαθιές ρίζες στην τοπική κοινωνία και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως οι συμμετοχές των εμπόρων, μετά από δύο χρόνια αποχής, αγγίζουν το 95%.

Σημειώνεται πως ο Δήμος θα διαθέτει ειδικό γραφείο πληροφοριών για τους επισκέπτες, ενώ το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ευβοίας με σταθμό στην Κύμη, στο πλαίσιο εξυπηρέτησεις του κοινού που θέλει να μεταβεί στο Αυλωνάρι, δημοποίησε πίνακα σχετικών δρομολογίων.

 

Oι έμποροι έχουν φτιάξει τους πάγκους τους, ενώ μερικοί ακόμη βρίσκονται εν μέσω πυρετωδών προετοιμασιών προκειμένου να τελειοποιήσουν τον χώρο που διαθέτουν ολοκληρώνοντας το στήσιμο των προιόντων ώστε να είναι έτοιμοι να εξυπηρετήσουν τους πελάτες.

Σημειώνεται πως το παζάρι του Αυλωναρίου εκτός από τους μεγάλους, θα απολαύσουν ιδιαιτέρως και οι μικροί μας φίλοι αφού πολλά παιχνίδια αλλά και τρία λούνα παρκ έχουν δημιουργηθεί σε τρία διαφορετικά σημεία του παζαριού ώστε τα παιδιά να περάσουν όμορφα και ξέγνοιαστα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr