ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρεπορτάζ evima.gr: «Σας παρακαλώ κάντε κάτι θα πνιγούμε», λέει κάτοικος της Αγίας Άννας

Συγκλονίζει κάτοικος της περιοχής μιλώντας στο evima.gr, για τις φονικές καταστροφές.
Ρεπορτάζ evima.gr: «Σας παρακαλώ κάντε κάτι θα πνιγούμε», λέει κάτοικος της Αγίας Άννας

Με το βλέμμα στραμμένο στο ενδεχόμενο να χτυπηθεί η περιοχή τους από ένα νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας τις επόμενες μέρες είναι οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας, καθώς μετρούν τις πληγές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Αθηνά.

Στο δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, οι κάτοικοι που έπαθαν ζημιές στα σπίτια τους, καταθέτουν σχετικές δηλώσεις ζητώντας την κρατική αρωγή. Οι μεγαλύτερες από τις ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις που πλημμύρισαν έγιναν στο Αχλάδι, την Κοτσικιά, την Αγία Άννα και το Ψαροπούλι.

Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις οι κάτοικοι είδαν τα υπάρχοντά τους να βρίσκονται στην παραλία, καθώς εκεί οδηγήθηκαν από τους πλημμυρισμένους χειμάρρους που φούσκωσαν και έγιναν ποτάμια.

Μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής τα συνεργεία της πυροσβεστικής συνέχιζαν την άντληση υδάτων από υπόγεια και σπίτια, ενώ το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς οι μετεωρολογικές προβλέψεις θέλουν και πάλι να επανέρχεται το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας και μάλιστα με ιδιαίτερη ένταση.

Κάτοικος της περιοχής δήλωσε χαρακτηριστικά στο evima.gr, «νόμιζα πως βρίσκομαι πάνω σε πλοίο στα ανοιχτά της θάλασσας. Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα το Σαββατοκύριακο. Σας παρακαλώ κάντε κάτι άμεσα θα πνιγούμε τις επόμενες ημέρες. Κάτοικοι φεύγουν ήδη από την περιοχή μας. Θα θρηνήσουμε θύματα αν δεν παρθούν σοβαρές αποφάσεις».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ