Βόρεια Εύβοια: Λουκέτο σε Δημοτικά σχολεία – «Οργή» Τσαπουρνιώτη στο evima.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βόρεια Εύβοια: Λουκέτο σε Δημοτικά σχολεία – «Οργή» Τσαπουρνιώτη στο evima.gr

Ο δήμαρχος Μαντουδίου, Λίμνης, Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης μίλησε στο evima.gr, για την υποβάθμιση των Δημοτικών Σχολείων στη Βόρεια Εύβοια.

Στα «κάγκελα» βρίσκονται γονείς, εκπαιδευτικοί αλλά και η δημοτική Αρχή του δήμου Μαντουδίου, Λίμνης, Αγίας Άννας μετά την απόφαση του υπουργείου Παιδείας για συρίκνωση τεσσάρων Δημοτικών Σχολείων στη Βόρεια Εύβοια.

Συγκεκριμένα το πρωί της Τετάρτης 31 Αυγούστου το υπουργείο Παιδείας αναφέρει πως, τέσσερα Δημοτικά σχολεία θα περιορίσουν τη δυναμική τους προκαλώντας την άμεση αντίδραση των τοπικών αρχών.

Πρόκειται για το Δημοτικό σχολείο Λίμνης το οποίο από 6θέσιο γίνεται 5θέσιο. Το Δημοτικό σχολείο Μαντουδίου που επίσης από 6θέσιο γίνεται 5θέσιο.

Παράλληλα παραπάνω μειώσεις δέχονται το Δημοτικό σχολείο στο Προκόπι από 6θέσιο γίνεται 4θέσιο, ενώ ανάλογη είναι η μείωση και στο Δημοτικό σχολείο στη Κήρινθο.

Ο δήμαρχος Μαντουδίου, Λίμνης, Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης μιλώντας στο evima.gr, ανέφερε χαρακτηριστικά, «η κυρία Κεραμέως ως φαίνεται δεν κράτησε τον λόγο της. Στην ομιλία που έκανε στην Ιστιαία παρουσία του πρωθυπουργού και σε ερώτημα μου για την υποβάθμιση των σχολείων απάντησε ότι την βόρεια Εύβοια θα την έβλεπε αλλιώς. Μιλάμε για καθαρό εμπαιγμό σε συνάρτηση κ με την μη δημιουργία νυχτερινού ΕΠΑΛ στο Μαντούδι όπως είχε επίσης υποσχεθεί», δήλωσε ο Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr